Send din nyansatte grisepasser på gratis fagligt kursus

Otte nye gratis online-kurser fra Seges Innovation fokuserer på arbejdsplanlægning, systematik og den grundlæggende faglighed i griseproduktion. Kurserne er målrettet medarbejdere uden landbrugsfaglig erfaring.

Hvis du som griseproducent har nye medarbejdere i stalden, som ikke før har arbejdet i dansk griseproduktion, lancerer Seges nu et godt tilbud.

Du kan nu tilmelde dine ansatte til gratis online kurser, som giver et solidt fundament til at yde en effektiv arbejdsindsats, se oversigten i boksen og læs mere her.

Det fortæller Seges i en pressemeddelelse.

Kurserne udbydes på dansk, engelsk, ukrainsk og rumænsk, og de har interaktive og underholdende ele-menter, der fastholder deltageren og gør indlæringen til en positiv oplevelse, lyder det om kurserne.

- Kurserne giver faglig viden direkte til staldgangen, så det faglige niveau bliver hævet. Samtidig er kurserne med til at lette oplæringsarbejdet for driftsleder og ejer, fortæller chefkonsulent Dorthe Poulsgaard fra Seges Innovation.

Prioriteret arbejdsindsats i stalden

Seges Innovation har før udbudt online kurser, og de er allerede blevet gennemført 6.500 gange.

De tidli-gere kurser beskriver rutiner og giver baggrund for dansk griseproduktion – i den nye kursusrække tages der udgangspunkt i tilsynet af grisene.

- Hvad skal du lægge mærke til, når du tilser grisene og i hvilken rækkefølge? Det får du svar på i kurserne. Du bliver hjulpet til at prioritere din arbejdsindsats, så den giver værdi for dig selv, for dyrene og for land-manden, siger Dorthe Poulsgaard og fortsætter:

- For at sætte det lidt skarpt, så kan man sige, at alle og enhver kan se, om soen mangler foder. Men at vide, om soen er rask, kræver en vis faglig viden, og den kan man få i de nye online kurser, så man efter-følgende er bedre rustet til at finde de syge søer i stalden.

Indholdet i kurserne er blevet valgt ud fra en lang række interviews med driftsledere, der har fortalt om medarbejdernes udfordringer i den første tid i stalden.

For det landbrugsuddannede personale vil indholdet i kurserne være kendt stof, men det er præsenteret på en nytænkende og interaktiv måde, så det for dem stadig vil være givtigt at gennemføre kurset.

Valg af kursus til din medarbejder

Hvilket kursus, der er relevant for netop din medarbejder, afhænger af, hvad han eller hun arbejder med til daglig. Det vil altså være dig som driftsleder eller ejer, der skal udvælge det eller de relevante kurser.

Hvert kursus tager cirka 20-30 minutter at gennemføre. 

Kurserne er udviklet af Seges Innovation med støtte fra Svineafgiftsfonden. De er gratis at deltage i, det kræver blot et individuelt AgroID for den pågældende medarbejder.

Faktaboks

De 8 nye online kurser

  • Tilsyn af smågrise
  • Tilsyn i farestalden
  • Tilsyn af drægtige søer, gulvfodring
  • Tilsyn af drægtige søer, vådfodring i langkrybbe
  • Tilsyn af drægtige søer, elektronisk sofodring
  • Tilsyn af drægtige søer, ædebokse
  • Tilsyn af slagtegrise, tørfodring
  • Tilsyn af slagtegrise, vådfodring

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle