Skær overforbrug af dyrt fosfor til grisene væk

Fosforkilden, der bruges i dansk svinefoder, er tre-fire gange så dyr, som den plejer at være, og der er ikke udsigt til snarlige prisfald.

Fosfor er nok det bedst undersøgte næringsstof i svinefoder, men til trods for det bruges der mange steder mere fosfor, end der er behov for.

Det påpeger Peter Mark Nielsen, foderrådgiver hos Velas, i den seneste udgivelse af nyhedsbrevet Trynekontakt.

Begrundelserne for det ekstra forbrug er mange: dårlige ben, halebid, ønsket om en sikkerhedsmargin.

Normalt er det relativt billigt at bruge lidt ekstra fosfor, men den fosforkilde vi bruger i dansk svinefoder er tre-fire gange så dyr, som den plejer at være, og der er ikke udsigt til snarlige prisfald, understreger Peter Mark Nielsen.

Han forklarer, at grisene reagerer på indholdet af fordøjeligt fosfor, og at netop fordøjeligheden kan øges med tilsætning af fytase. Modsat fosfor er prisen på fytase stort set uændret, og derfor har vi aldrig set bedre økonomi i at bruge fytase og dermed spare, påpeger han.

- Vi kan ikke undvære fosfor i svinefoder, men med den voldsomme prisstigning er det værd at ofre lidt opmærksomhed på fosforindholdet i foderet, fastslår konsulenten.

Tag derfor fat i dine foderblandinger og se, om indholdet af fosfor passer sammen med anbefalingerne for den aktuelle dyregruppe, lyder anbefalingen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle