Solceller passer perfekt til landbrug

Landbrug med grise passer ifølge Agri Nord-virksomhedsrådgiver perfekt til solcelleanlæg, fordi de hele tiden er i drift.

Mens boligejere typisk udnytter energien fra deres solcelleanlæg i weekenden, og industrivirksomheder har åbent fem dage om ugen, har landbrug med animalsk produktion et energibehov alle ugens syv dage.

- Der er ingen brancher, hvor det giver bedre mening end netop i landbruget, at man arbejder med solceller, fortalte Jacob Frey Hansen, virksomhedsrådgiver hos Agri Nord, forleden ved et SvineXperten-arrangement.

Går man i tanker om at investere i et solcelleanlæg til at dække en del af bedriftens energibehov, skal man ved placering af anlægget tage højde for, at prisen på el, hvad enten man sælger eller køber sin strøm, typisk er højest om morgenen og igen sidst på eftermiddagen. Derfor kan et solcelleanlæg måske med fordel placeres vest-øst frem for mod syd, fordi man derved kan slippe for at købe så meget strøm, når den er dyrest.

Det er dog vigtigt, at ens strømforbrug, og hvilket tidspunkt strømmen bruges, analyseres, inden man henter tilbud hjem på et solcelleanlæg.

I samme ombæring fastslog Jacob Frey Hansen, at bedrifterne bør se på, om energitunge opgaver kan flyttes til tidspunkter eller dage, hvor strømmen er billig. Lørdage og søndage er gennemsnitligt billigere i strøm end hverdagene.

Dimensionering af et solcelleanlæg skal sættes efter at dække omkring 25-30 procent af det samlede elforbrug. Anlæg har omkring 15 procent i årligt afkast.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle