Spanske griseproducenter laver større overskud end danske

Danske svineproducenter havde et forrygende 2020, men siden 2010 er Danmark langt efter konkurrenten Spanien, når det gælder rentabilitet.

2020 er det bedste år for danske svineproducenter de seneste ti år, når målestokken er rentabiliteten, som er et udtryk for forskellen mellem indtægter og omkostninger.

Det viser en opgørelse, som indgår i rapporten ’Det europæiske smågrisemarked 2021’, der har Seges Svineproduktion som bagmænd.

Den gennemsnitlige rentabilitet, som de danske producenter har opnået fra 2010 til og med 2020, er på beskedne 10 øre pr. kg varm slagtekrop. Kun i 2016-2017 og 2019-2020 har der været et plus på den konto med 2020 som klar topscorer med 2,74 kr.

2020-rentabiliteten i Danmark var endda det klart bedste blandt de lande, som indgår i opgørelsen.

Mange lande har negativ rentabilitet

Naboen mod syd, Tyskland, har et negativt rentabilitetsregnskab i perioden med minus 85 øre. Det er en smule bedre end Holland, der er angivet til et minus på 97 øre.

Den største svineaktør i Europa, Spanien, klarer sig bedst blandt de europæiske svinenationer med et plus på 70 øre pr. kg.

Bedst i opgørelsen er USA, der har haft overskud alle år og samlet leverer et overskud på 1,99 kr. Brasilien klarer sig også godt i international sammenhæng med et plus på 0,55 kr.

Canadas producenter har heller ikke haft overskud på produktionen, idet de siden 2010 har sat 43 øre til pr. kg varm slagtekrop.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle