Indtjeningsbarometer gris: Højere renteudgifter kræver bedre afregning

Af Leif Langg, virksomhedsrådgiver, Fjordland

Siden forrige måneds opgørelse er slagtesvinenoteringen steget med 0,20 kr. pr. kilo, så den nu hedder 12,70 kr. pr. kilo ekskl. efterbetaling.

Resultatet før skat er beregnet til 1.074.000 kr. (omregnet til helårsindkomst) mod forrige opgørelses 724.000 kr. Dækningsbidraget per årsso kan beregnes til ca. 7.575 kr.

Krav til notering: 13,60 kr.

Økonomisk sammenhæng kræver en slagtesvinenotering på ca. 13,60 kr. pr. kilo inkl. efterbetaling, svarende til en smågrisepris på ca. 493 kr. pr. stk.

Puljenotering har i 2023 været ca. 150 kr. pr. smågris højere end den beregnede, så nogle smågriseproducenter har indtil nu i år tjent rigtig godt.

Langt den meste gæld i landbruget er finansieret med variabel rente. I løbet af det seneste år er renten steget så meget, at det påvirker vores bedrift med ca. -1.3 mio. kr. Alene dette påvirker 0-punktet med ca. 50 kr. pr. smågris.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle