Store piller bedre for svinet

Mollerup Mølle satser på store foderpiller.

Selvom råvaresammensætningen er den samme som i andet sofoderet fra Mollerup Mølle, så betyder det noget for søerne, at pillerne presses i store piller på seks mm fremfor de almindelige fire mm piller.

»Vi kan ændre fiberfraktionen så meget, at søerne oplever foderet som grovere,« forklarer produktchef Jørgen Madsen, Mollerup Mølle.

Det gør også en forskel for soen, at foderet kun kører gennem pillepressen én gang mod normalt to gange.

»Vi ser seks mm pillerne som et alternativ til ekspandat eller til at køre 10 procent af kornet uden om pillepressen,« forklarer han.

Erfaringen er, at problemer med mavesår hos søerne bliver reduceret.

Som noget helt nyt leverer Mollerup Mølle også smågrisefoder i store piller.

»Det er på forsøgsbasis til en besætning, der har problemer med mavesår allerede hos smågrisene,« fortæller produktchefen.

To fravænninger

Mollerup Mølle oplever, at mange besætninger har problemer med at skifte fra foder med zink til foder uden zink.
»Derfor taler vi om to fravænninger, fordi det også er en stor udfordring at komme godt videre med foderet uden zink,« siger Jørgen Madsen.

Virksomheden har derfor lavet en foderserie, der er meget skånsom i forhold til diarré. Det er en blanding, der er rettet mod grise fra omkring 9 kg til omkring 15 kg.

»I dette tidsrum går vi efter at undgå diarré, og ser derfor lidt mindre på om alle næringsstofnormer er opfyldt,« siger han.

Mere om dette tema

Nutrifair afholdes onsdag d. 21. januar og torsdag d. 22. januar i Fredericia Messecenter. LandbrugsAvisen er til stede med vores fagreportere.

Blandingen kører efter VSPs såkaldte skånenorm og indholdet af sojaskrå er begrænset til otte procent.

Til gengæld satser Jørgen Madsen på at sælge en billig foderblanding fra 15 kg til at efterfølge skåneblandingen.
»Målet er, at foderudgiften pr. smågris ikke stiger,« fastslår han.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle