Svin: Sojaprisen sendt i nyt fald

Kæmpe sojaareal på vej i USA – prisnegativ reaktion på sojamarkedet.

Af Troels Schmidt, chefanalytiker, Agrocura

USA er på vej imod et sojaareal på 89,5 mio. acres, svarende til lidt over 36 mio hektar.

Det er et kæmpeareal, som er hele syv procent større end sidste år. Lad os bare lege med tanken om et udbytte op 3,3 t/ha. vil et sådan areal kunne give en sojaavl på 117 mio. tons og dermed potentielt gentage sidste års pæne høst.

Markedets forventning op til rapporten var 88,3 mio. acres, og de blev således mere end indfriet, og derfor blev rapporten prisnegativ for sojamarkedet, som ellers er faldet godt og grundigt i forvejen igennem marts.

Samtidig var rapporten let prisunderstøttende for kornmarkedet. Det stigende sojaareal er med til at snubbe arealer fra majsen. Det amerikanske landbrugsministerium forventer i denne sæson 90 mio. acres, et fald på fire procent i fht. sidste år.

Samtidig har den dårlige produktionsøkonomi har taget toppen af lysten fra de amerikanske farmere til at avle hvede.

USDA forventer et areal på 46,1 mio. acres hvilket er otte procent mindre end sidste år og det laveste areal i USA, siden man begyndte at registrere arealer i 1919, dvs. i næsten 100 år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle