Svinenoteringen i nyt dyk efter belgisk svinepest

Danish Crowns notering for slagtesvin sættes i næste uge ned med 20 øre til 8,30 kr. pr. kg. Noteringen for søer er uændret 6,90 kr. pr. kg.

Det europæiske marked for fersk grisekød er fortsat ramt af dønningerne efter udbruddet af svinepest i Belgien, og det er særligt markedet for delstykker med ben, der står for skud, skriver Danish Crown i en aktuel markedskommentar.

"De belgiske slagterier har dumpet priserne på halve grise for at af sætte deres varer. Det sætter sig især i priserne på hele forender og skinker, hvor nogle af vores faste kunder pludselig får tilbudt delstykker til priser, der ligger mindst en krone under vores priser.

Samtidig frygter en del kunder i Frankrig og Tyskland, at svinepesten breder sig til de to lande, så derfor holder de deres lagre på et absolut minimum", fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crown Pork.

Som nævnt er markedet for forender og skinker lige nu turbulent. Til gengæld er priserne på både bove, nakker, kamme, bacon og brystflæsk ganske stabile.

Til landene udenfor Europa er der en stabil afsætning til både Japan og Kina, oplyser Danish Crown.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle