Svinepest: 4.000 belgiske tamsvin aflives

Fund af afrikansk svinepest i døde vildsvin får nu de belgiske myndigheder til at nødslagte 4.000 svin for at forebygge yderligere spredning af afrikansk svinepest.

De belgiske myndigheder har oprettet en risikozone på 63.000 hektar i den sydlige del af landet, ligesom det er besluttet at nødslagte 4.000 svin fordelt på 58 landbrug for at hindre spredning af afrikansk svinepest.

Det skriver det tyske landbrugsmedie Topagrar.

De belgiske landbrugsorganisationer er kritiske overfor beslutningen, selvom den belgiske landbrugsminister Denis Ducarme har lovet, at de vil få udbetalt erstatning.

Nye fund - ni i alt

Ministeren begrunder tiltagene med de store økonomiske intereser og de mange arbejdspladser, der er på spil.

Der er i løbet af den seneste uge gjort yderligere fund af vildsvine-kadavere, der er inficeret med afrikansk svinepest.

Dermed er antallet af smittede svin opppe på ni. Alle er fundet indenfor den sikrede zone.

Indenfor zonen må svin kun flyttes efter særlig tilladelse.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle