Svineprisen flået længere ned endnu en gang

Denne uge byder på endnu et fald i svinenoteringen. Denne gang med 20 øre for svin og 40 øre for søer.

Svinepriserne har fået endnu et hak nedad. Prisen på slagtesvin er nemlig faldet med 20 øre, mens prisen for søer er faldet med 40 øre. Prisen på orner forbliver den samme. 

Lige nu er der lige så travlt rundt om på slagterierne, som der formentlig er på julemandens værksted. Om ganske få dage går størstedelen af den europæiske forædlingsindustri på juleferie, så slagterierne arbejder på højtryk for at imødekomme efterspørgslen op til jul.

"Den næste uge er meget speciel i vores branche. I løbet af 2-3 dage går vi fra, at alle knokler det bedste de har lært, til nærmest larmende tavshed. Alle kæmper for at få det maksimale ud af julesalget, men når de sidste lastbiler er læsset, så er der juleferie og tid til at puste ud," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Ugerne hen over julen er faktisk mere stille end sommerferieperioden, for mens sommerferien holdes forskudt rundt om i Europa, så ligger julen helt fast. Dog med den afvigelse, at de store lande i Sydeuropa holder ferie til efter helligtrekonger.

"De markedsmekanismer ser vi nærmest uden afvigelser år efter år. Det er også en af grundene til, at vi sænker vægtgrænserne op til jul og kan varsle både noteringsstigninger og fald allerede i starten af oktober. De 20 øre, noteringen falder i denne uge, er også helt i tråd med den plan," siger Søren Tinggaard.

Prisen på skinker rammer muren i den kommende uge og falder en del, når julesalget er væk. Salget af forenderne er stabilt, og bovene er kommet lidt op i pris, mens priserne på både nakker og kamme er under pres, så snart vi når juleaften.

"Når vi ser frem mod januar, er vi blevet en smule mere optimistiske, end vi har været. Udsigten til en EU-ordning med Privat Oplagring (PO) ser ud til at stimulere markedet, så vi håber at kunne undgå voldsomme noteringsmæssige tømmermænd efter nytår," siger Søren Tinggaard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle