Svineprisen i stampe: Hård kamp at løfte svinepriserne

Danish Crown-noteringen er uændret denne uge.

Mens sommersolen langt om længe skinner over Danmark, begynder der også at være huller i de sorte skyer, der den sidste måned har ligger tungt over det europæiske marked for fersk svinekød.

Danish Crowns notering på slagtesvin er fortsat ni kr. pr. kg og for søer fem kr.

"Det ser ud til at priserne har stabiliseret sig. Feriesæsonen i Sydeuropa er ved at være slut, så inden længe vil forædlingsvirksomhederne være tilbage i gear, og det vil alt andet lige stimulere efterspørgslen," siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Priserne er generelt stabile. Forender og skinker afsættes dog fortsat på et lavt niveau, mens markedet for midterstykker, kamme og brystflæsk er noget bedre.

"Den svære øvelse nu er at nå til det punkt, hvor vi kan løfte priserne, men det ser desværre ud til at kunne blive en både lang og hård kamp," siger Søren Tinggaard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle