Svineproducent: Jeg har handlet færdigfoder frem til sommeren 2021

Slagtesvineproducent Jens Gudike Fly Christensen svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet SVIN. Læs svarene fra alle fire deltagere i landmandspanelet for februar i SVIN nr. 2, der udkommer i næste uge.

Hvordan har du handlet korn?

 

Jens Gudike Fly Christensen, 21.000 slagtesvin, Oddense ved Skive:

"Jeg er lukket af med færdigfoder indtil sommeren 2021.

For et par uger siden valgte jeg at dække mig af for perioden januar 2021 til sommeren 2021, fordi jeg kunne se, at kornet var steget.

Man skal have en strategi i skuffen for sin kornhandel og så kigge på den engang imellem. Det siger eksperterne, man skal gøre. Jeg stak i stedet en finger i luften og mærkede efter, om det var tid til at foretage en handel.

Frem til høst har jeg relativt dyrt foder, men jeg havde ikke troet, at kornet faldt 30 kr. efter maj/juni 2019. Derfor valgte jeg også i november at handle igen, og jeg fik en rigtig god pris fra høst 2020 til januar 2021.

Da jeg handlede korn forleden frem til sommeren 2021, skulle jeg give lidt mere.

Nu har jeg kornet i budgettet og kan egentlig læne mig tilbage i et godt stykke tid, for jeg kan ikke handle kornet længere ud i fremtiden lige nu."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle