Tårnhøje produktionstal for top 5-besætninger

Seges har lavet en særkørsel med produktionstal for de besætninger, der anvender DanBred-genetik. Særligt sohold skiller sig ud.

En analyse af de besætninger, der anvender DanBred-genetik, viser fremgang for produktiviteten for sohold, der er fra 2021 til 2022 er gået fra 34,4 til 34,6 fravænnede grise per årsso, når der ses på det vægtede gennemsnit.

Antallet af fravænnede grise er dermed 0,5 flere grise end Landsgennemsnittet for produktivitet. Til gengæld er niveauet for smågrise og slagtegrise cirka på niveau med landsgennemsnitstallene.

Det fremgår af et notat fra Seges Innovation, der også har kigget nærmere på resultaterne på top fem-besætninger med DanBred-genetik.

De fem besætninger med 932 årssøer i gennemsnit har 19,7 levendefødte grise, 2,3 dødfødte per kuld, 18,0 fravænnede grise per kuld, 29 diegivningsdage og 8,6 procent døde indtil fravænning.

Totaldødeligheden er 18,1 procent mod 23,2 procent for alle besætninger.

For reproduktionen er der registreret 9,7 spildfoderdage per kuld, 3,9 procent omløbere, 91,2 i faringsprocent og hele 42,0 fravænnede grise per årsso mod gennemsnittets 34,6 grise.

For top fem-smågrise- og slagtegrisebesætninger er reference-tilvæksten på henholdsvis 539 og 1.128 gram daglig tilvækst. Reference-foderforbruget for slagtegrise for top fem-besætninger, der anvendte DanBred-genetik, var opgjort til 2,48 FE per kilo tilvækst, mens gennemsnittet præsterede 2,66 FE per kilo tilvækst.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle