Lungesundhed hos slagtegrise er i bedring

To dyrlæger med fingeren på pulsen omkring lungesundhed peger på, at det går lidt bedre med lungesundheden blandt slagtegrise i Danmark. Forholder det sig sådan, kan mindre PRRS være den mest oplagte forklaring.

- Det er min fornemmelse, at de lunger, vi modtager i dag, er lidt bedre end de lunger, vi modtog for fem år siden, lyder det fra dyrlæge Svend Haugegaard, Veterinært Laboratorium, Kjellerup.

Han understreger dog, at han ikke kender årsagen til, at besætninger indsender lunger til undersøgelse og at det kan spille ind på resultatet.

- Medicinalfirmaer sponsorerer nogle undersøgelser, andre gange sender besætningsdyrlægen ind for at vurdere, om det kan betale sig at vaccinere,...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle