Tican bliver en del af tysk koncern

Tyske Tönnies overtager Tican - formentlig allerede inden 31. december.

Tican har indgået en overraskende rammeaftale om at overdrage aktiekapitalen i Tican A/S til den tyske fødevarekoncern Tönnie. Det skriver Tican i en pressemeddelelse.

Aftalen er indgået efter, at fusionsaftalen med Danish Crown udløb ved midnat 31. oktober 2015 uden at have opnået godkendelse fra konkurrencemyndighederne i Danmark.

Tican A/S er holdingselskab for samtlige Ticans aktiviteter inden for svineslagtning og kødforædling i selskaberne Tican Fresh Meat A/S, de engelske selskaber Direct Table Foods Ltd., Pro-Pak Foods Ltd., Tican UK og Tican Chilled samt det polske forædlingsselskab Nove Sp.zo.o.

Salgsselskaberne i Tyskland og Kina er ligeledes omfattet af aftalen.

Jævnfør aftalens tidsplan, gennemføres due diligence i november, hvorefter endelig aktieoverdragelsesaftale indgås mellem parterne i umiddelbar forlængelse heraf. Transaktionen forventes at skulle godkendes af EUs konkurrencemyndigheder, men denne godkendelse forventes at kunne ske inden for cirka én måned fra anmeldelsen – altså omkring årsskiftet.

Aftalen med Tönnies giver samtidig tillid til, at den fremtidige afregningspris for slagtesvin og – søer vil være på et konkurrencedygtigt niveau. Det har ligeledes været afgørende for bestyrelsen og ledelsen, at sikre den fremtidige drift og udvikling af Ticans selskaber - herunder også de cirka 700 arbejdspladser i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle