Tillæg for OUA-svin sættes yderligere ned

Danish Crown sænker tillægget for OUA-grise med 30 øre til 1,20 kr. pr. kg.

Da Danish Crown for et par år siden lancerede grise opdrættet uden antibiotika - de såkaldte OUA-grise - blev producenterne honoreret med et tillæg på to kr. pr. kg.

I november 2016 varslede slagterikoncernen en sænkning af tillægget med 50 øre fra 15. maj 2017, og nu reduceres tillægget yderligere 30 øre til 1,20 kr. pr. kg.

Det meddeler Danish Crown, som oplyser, at der trods en positiv udvikling af efterspørgslen på kød fra OUA-grise er en noget ensidig efterspørgsel på delstykkerne, og derfor kan slagteriet ikke hente en merpris, der kan opretholde et tillæg på 1,5 kr. pr. kilo.

»Der er fortsat en stor interesse for vores OUA-produkter, men for at kunne betale et tillæg på kr. 1,50 skal vi lykkes med at sælge en større andel af grisen som OUA-kød, end det er tilfældet i dag. Det arbejder vi benhårdt på, men for nuværende kommer vi til at sænke tillægget«, forklarer Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Danish Crown slår fast, at slagteriet fortsat tror fuldt og fast på potentialet i OUA-produktionen, og der er en stigende opmærksomhed omkring konceptet blandt Danish Crowns kunder.

Derfor har slagteriet valgt at fastholde antallet af af leverandører.

Ændringen træder i kraft 4. juni 2018.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle