Tilskudspulje til løse diegivende søer åbner

En pulje på forventet 25 millioner kroner til farestier til løsdrift rækker højst til 4.000 søer.

På landsplan kan et sted mellem 800 og 1.000 farestier få et tilskud til omlægning til løsdrift. 

- Tilskuddets størrelse afhænger af stistørrelsen, forklarer chefforsker Vivi Aarestrup Moustsen, Seges. 

Søger alle griseproducenter om stier på 6 kvadratmeter, kan 1.040 få tilskud. Søger alle om stier på 7,2 kvadratmeter, bliver det kun til 870 stier. I runde tal svarer det til tre besætninger med hver 1.200 søer. 

Vivi Aarestrup Moustsen gør opmærksom på, at bekendtgørelsen først kommer i høring sidst i denne måned og seks uger frem. Derfor kan der ske ændringer i ansøgningsgrundlaget.

Hun forventer, at det er sidste omgang med tilskud. 

- Tyskland har vedtaget, at diegivende søer på sigt skal være løse, og EU opdaterer dyrevelfærdslovgivningen, herunder også brug af boks i farestalden, forklarer hun. 

Hun opfordrer til, at man både tænker på stistørrelsen i relation til den stigende kuldstørrelse, i relation til miljø og i relation til en god stifunktion, før man indsender en ansøgning. 

- Vælger man store stier til løsdrift, har man nemmere ved at have mange pattegrise per so og dermed have en høj egenfravænning og dermed færre ammesøer, lyder det fra Vivi Aarestrup Moustsen.

Man kan indsende ansøgninger til Landbrugsstyrelsen om tilskud fra 18. oktober 2022 til 10. januar 2023.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle