Topigs Norsvin går målrettet efter en pat til hver gris

Topigs Norsvins ambition er, at hver pattegris skal have en pat hos soen. Det fremgik af firmaets første webinar rettet mod danske kunder.

Topigs Norsvin har allerede med flere opformeringsbesætninger i Danmark fået en platform, som avlsselskabets gener kan vokse ud fra.

I sidste uge tog Topigs Norsvin et nyt tiltag i brug på det danske marked ved at afholde det første af to webinarer.

Det første webinar koncenterede sig om søerne, og her fortalte produktspecialist Torunn Aasmundstad om nogle af Topigs Norsvins tilgange til svineproduktion.

Selskabet forsøger bl.a. at indtænke trends og udfordringer i deres avl, herunder manglende arbejdskraft.

»Vi tror på, at der bliver en stadig øget mangel på kvalificeret arbejdskraft, Vi tror, der fra forbrugersiden bliver stillet større krav til dyrevelfærd, og at løsgående søer bliver mere udbredt«, sagde hun og konkluderede, at en so i dag skal være højtydende og skal klare jobbet med malkning og pasning af sine egne grise selv.

Derfor er en af Topigs Norsvins kongstanker, at en so skal have minimum en pat pr. gris.

Hun fremviste data fra norske avls- og opformeringsbesætninger, hvor antallet af patter nærmer sig 17 patter, mens levendefødte er omkring 13,5 grise. I produktionsbesætninger med selskabets TN70-polte og de gamle LY-polte var de tilsvarende tal omkring 16 patter og 15 grise.

»Målet for Topigs Norsvin er, at vi altid skal have flere patter end levendefødte grise«, sagde hun.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle