Tre gange så mange kan få tilskud til løse søer

Op mod 2.600 stipladser kan få tilskud til etablering af stier til løse diegivende søer.

Antallet af stipladser, der kan opnå tilsagn om tilskud fra den kommende tilskudspulje til etablering af farestier til løse diegivende søer, er ikke mellem 800 og 1.000, som det fremgik af en artikel i LandbrugsAvisen 30. juli.

Antallet er derimod præcist 2.604 stipladser, hvis der bygges farestier på seks kvadratmeter.

Det forklarer chefforsker hos Seges Innovation, Vivi Aarestrup Moustsen, der stod bag den oprindelige udmelding.

- Jeg lavede en fodfejl, men nu er tallene rigtige, og det betyder, at der er 2.604 stipladser, som kan få tilskud, hvis der bygges stier på seks kvadratmeter. Bygges farestierne med 7,2 kvadratmeter rækker tilskudspuljen på forventede 25 millioner kroner til 2.170 stipladser, forklarer hun.

Tilskuddet fra puljen, der fortsat er i høring, udgør 40 procent af en kvadratmeterpris på 4.000 kroner.

- Det giver sig selv, at en tilskudsordning, der giver støtte til yderligere cirka 10.000 årssøer og hæver andelen af løse farestier til løse søer fra cirka fire til fem procent, ikke er tilstrækkelig til at nå op på de ti procent, som er målet i 2014-handlingsplanen, siger hun.

Vivi Aarestrup Moustsen peger på, at løse diegivende søer er højt på den europæiske dagsorden. I Tyskland er der lavet lovgivning, som stiller krav om, at alle farestier skal være til løse søer i 2036 og minimum være på 6,5 kvadratmeter.

- Foruden Tyskland har EU også lovgivning på vej i 2027, der sigter efter at forbyde kassestier. Om man vil det eller ej, er løsdrift i farestalden på vej, og så kan man da lige så godt benytte muligheden for at få et tilskud, siger hun og påpeger flere forhold, som eventuelle ansøgere til puljen skal være opmærksomme på:

- Der er i udkastet til tilskudsordningen lagt op til, at farestierne skal være opført senest to år fra indsendelse af ansøgning, og man kan ikke få forlængelse til projektet. Da farestier har en lang levetid, vil jeg derfor klart opfordre til at arbejde med sit projekt, så det er gennemarbejdet og næsten kar til at sætte i gang, inden puljen søges.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle