Tyske smågrisepriser på lavt blus

Tysk smågrisenotering forbliver på 29 euro. Tro på ny fremgang i midten af oktober.

Udviklingen for smågrisenoteringen i Tyskland er uændret 29 euro, men hvis ellers slagtesvinenoteringen ikke falder den kommende tid, så kan der være grobund for en stigende efterspørgsel på smågrise.

Sådan lyder analysen fra Danske Svineproducenter.

»De fleste europæiske smågrisenoteringer er uændrede, men afsætningen på smågrisemarkedet er alt andet end nem.

Slagtesvineproducenter er ikke parate til at betale en pris, som p.t. er tilfredsstillende for de fleste smågriseproducenter. Det er forståeligt nok, fordi slagtesvineproducenterne skal sælge de smågrise, som de køber nu, i januar måned, hvor slagtesvinenoteringen typisk er lavest.

Derudover er tyske slagtesvineproducenter bange for, at ASF kan komme til Tyskland i de kommende måneder. Tyske omsættere er imidlertid optimistiske i forhold til, at efterspørgslen vil stige igen medio oktober måned«, beretter Danske Svineproducenter.

Efterspørgsel på smågrise kræver en stabil slagtesvinenotering, men det kan vise sig at være en udfordring.

»For tiden tyder meget imidlertid på, at den tyske slagtesvinenotering fortsat vil falde.

Tyske slagterier kritiserer den tyske omsætterorganisation VEZG for, at de ikke har sænket den officielle tyske notering i tirsdags. I stedet for 1,40 euro udbetaler en stor del af de store og mellemstore tyske slagterier kun 1,36 euro hhv. 1,38 euro pr. kg.

Med hensyn til dette stigende prispres og den manglende slagtedag i onsdags er det således meget sandsynligt, at omsætterorganisationen VEZG er nødt til at nedjustere den tyske slagtesvinenotering på onsdag«, skriver Danske Svineproducenter i en analyse.

Næste uge er der for smågrisenes vedkommende ikke tegn på ændringer for noteringen.

VEZG-smågrisenotering, der er en uge forskudt af Nord-West-noteringen, indikerer, at Nord-West-noteringen sandsynligvis vil være uændret 29,00 euro (253 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle