Tyske smågrises prisudvikling skuffer

Slagtesvinenes faldende pristendens rammer udviklingen for smågrisene - det gælder også på det tyske marked.

Januar er normalt en god fremgangsrig måned for prisudviklingen på smågrise, men sådan er det foreløbigt ikke gået i år for Nord-West-noteringen i Tyskland, der igen lander uændret på 41,5 euro.

Det er ifølge Danske Svineproducenter de kraftige prisfald på slagtesvinenoteringerne som er baggrund for, at prisen på smågrise står i stampe.

»Udviklingen på smågrisemarkedet er skuffende. Smågrisenoteringerne plejer at stige markant i januar måned, da efterspørgslen typisk er stor, og udbuddet lavt på denne årstid. I år er noteringerne imidlertid kun stabile, da slagtesvinenoteringerne er faldet signifikant i de seneste uger. Ifølge tyske omsættere er det ikke et problem at afsætte smågrise for tiden, dog ikke til en højere pris. Vi vil først se det sæsonmæssige opsving på smågrisemarked, når slagtesvinenoteringerne igen stiger, lyder det syd fra grænsen«, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar til den aktuelle prisudvikling.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle