Tyskland: Smågrise blev syge af stråling fra mobilmast 

I tysk besætning have smågrisene dårlig tilvækst og hyppige tilfælde af diarre, ledbetændelse og bakterieinfektioner. Efter mange undersøgelser fandt dyrlægerne frem til, at grisene blev syge af stråling fra mobilmast. Løsningen er blevet brug af bioresonans til grisenes drikkevand.

I en tysk smågrisebesætning har man haft mange problemer med utrivelige smågrise.

Grisene måtte ofte behandles med antibiotika på grund af hyppig diarre, ledbetændelse og forekomst af bakterieinfektioner fra blandt andet streptokokker.

Alle symptomerne har haft stor økonomisk betydning for griseproducenten, idet grisenes tilvækst var ekstremt lav, skriver det tyske landbrugsmedie agrarheute.

Dyrlægerne, som er tilknyttet til besætningen, tog mange forskellige prøver fra grisene og staldmiljøet, men antallet af sygdomstilfælde gav ikke mening i forhold til resultatet af prøverne. Grisenes immunforsvar var tilsyneladende kollapset.

Dyrlægerne forsøgte at finde årsagen til grisenes reducerede immunforsvar ved at gå alternativt til værks. 

Dyrlægerne kunne ved hjælp af en såkaldt bioresonansmetode, hvor der måles strålingseffekt på organismen, konstatere, at grisene var blevet udsat for stråling, fortæller Agrarheute.

Konklusionen blev nået ved at måle på blandt andet energifordelingen i grisenes organer, næringsoptag, syre-base balance og eksponering for stråling. Som en del af undersøgelsen blev der taget test fra grisenes fæces med en særlig måleenhed, som viste at grisene var blevet udsat for højfrekvent stråling.

En kilometer fra stalden er der opsat en mobilmast, og dyrlægernes konklusion er, at dette er årsagen til, at grisene blev påvirket af stråling. 

Strålingen medførte, at grisenes immunforsvar var reduceret, funktionen af bugspytkirtel og kulhydratmetabolismen blev forstyrret, og deres tarmflora var ude af balance.

Løst med bioresonans

Løsningen på problemet er blevet brug af et bioresonans-apparat, som nu er koblet til hovedvandrøret til grisenes drikkevand. 

Bioresonans er en alternativ metode, hvor en enhed udsender regulerende frekvensspektre til drikkevandet i 10 timer om dagen.

Efter bare en uge med brug af biorensonans-metoden begyndte smågrisene at stabilisere sig. Der var færre tilfælde af diarre, forbruget af antibiotika blev reduceret og grisenes tilvækst blev forøget, skriver AgrarHeute.

Sundhedsstyrelsen: Ingen sundhedsfare

Ifølge den danske sundhedsstyrelse er der ikke nogen sundhedsfare forbundet med radiobølger fra mobilmaster, så længe at masterne er opsat, så eksponeringsniveauerne der, hvor mennesker opholder sig, ligger under de fastsatte grænseværdier.

Agrarheute: Oplysninger ikke verificeret 

Agrarheute understreger, at den ovenfor citerede artikel er en beskrivelse af den praktiske erfaring hos en dyrlæge. Dyrlægen har gennemgået videreuddannelse med den metode, der er beskrevet i teksten, og hendes praksis tilbyder tilsvarende undersøgelser. Agrarheute har hverken kontrolleret effektiviteten af den beskrevne undersøgelsesmetode, og har heller ikke set de tilsvarende undersøgelsesresultater. Den beskrevne metode er ikke anerkendt videnskabeligt eller som alternativ medicin.

Tilføjet til artiklen onsdag 6. april kl. 12.17: Afsnit i artiklen med den danske sundhedsstyrelses vurdering af stråling fra mobilmaster.

Tilføjet til artiklen fredag 29. april kl. 08.09:  Afsnit i artiklen: Agrarheute: Oplysninger er ikke verificeret.

Emneord PLUS

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle