USA-vaccine mod afrikansk svinepest består vigtig test

USA-vaccine mod afrikansk svinepest er et skridt tættere på at komme på markedet., efter den har bestået en vigtig test, som sikrer at vaccinen ikke gør grisen syg med afrikansk svinepest.

En amerikansk vaccine mod afrikansk svinepest, der lyder navnet ASFV-G-DI177L, er et skridt tættere på at komme på markedet.

Vaccinen har bestået en af de obligatoriske test. Med testen sikrer man sig, at vaccinen ikke gør grisen syg med afrikansk svinepest.

Agricultural Research Service (ARS), som er en del af det amerikanske landbrugsministerium, U.S. Department of Agriculture, har sidst i april udsendt en meddelelse om, at deres vaccine mod afrikansk svinepest har bestået en vigtig test.

Vaccinen har været igennem en test, hvor man sikrer sig, at den ikke kan blive virulent, og dermed gør grisen syg med afrikansk svinepest. Vaccinen bestod testen, som er obligatorisk, hvis den fx skal kunne godkendes og markedsføres i Danmark.  

Vaccinen består af den levende virus, som man svækker, og det er derfor vigtigt at sikre sig, at virussen er svækket tilstrækkeligt, og at grisene ikke kan blive syge af vaccinen.

Virussen er blandt andet blevet svækket ved, at man fra virus-dna har fjernet et helt gen, som har relevans for dens sygdomsfremkaldende egenskaber. 

Ved at fjerne et gen kan man med god sandsynlighed sikre sig, at virussen ikke deler sig på en måde inde i grisen, så den bliver virulent igen.

Den svækkede virus vil skabe en reaktion i grisens immunforsvar, som ikke vil gøre grisen syg af virussen, dog kan grisen blive syg af sin egen immunreaktion på virussen. På denne måde vil vaccinen give grisen immunitet overfor afrikansk svinepest.

ARS skriver ikke noget om, hvor længe vaccinen giver immunitet.

Vaccinen skal efter planen godkendes i Vietnam, hvor den vil blive udviklet yderligere.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle