Utraditionelt anlæg blæser halm ud i grisestien

AirSys Welfare blæser mindre portioner halm ud gennem fast installerede rør og holder dyrene beskæftigede.

Hængebaner, strømaskiner og greb.

Der er mange måder at strø halm på hos grise og køer, og en af de mere utraditionelle er AirSys Welfare fra firmaet AgriSys, der blæser snittet halm ud i stierne gennem fast installerede rør. 

Ifølge Mikael Kirk, direktør for AgriSys ligger en af fordelene i, at anlægget automatisk tildeler snittet strøelse de ønskede steder døgnet rundt. Det kan ovenikøbet styres via mobiltelefonen.

Dyrene får altså strøelse oftere i mindre portioner. Det aktiverer grisene og mindsker risikoen for halebid og magtkampe hos grisene. 

Økonomisk er der også fordele ved at sprede i mindre portioner oftere, fordi mindre af rodematerialet dermed går tabt i gødningen. 

Et AirSys welfare strøanlæg kan håndtere forskellige typer af strøelse, eksempelvis halm og savsmuld.

Anlægget leveres med et strøpåslag, hvor man manuelt skal fylde strøelse på. Hvis det ønskes, kan anlægget udvides med et halmbord med opriver og halmsnitter, så der kan anvendes egne halmballer. 

Tidligere har anlægget fordret halm, der var meget fint snittet, men nu kan det også håndtere mere almindeligt snittet halm. 

Agrisys udstiller på Eurotier i Hannover 15.-18. november.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle