Vand er den billigste medicin til grisene

Undgå at fravænnede grise kommer i væskeunderskud for at undgå diarré og pludselige dødsfald, påpeger Bjarke Lassesen, svinekonsulent hos Velas.

Oplever du diarre eller pludselig dødsfald ved foderskift blandt de yngste fravænnede grise, skal du se, om grisene får vand nok.  

I farestien trænes grisene i at æde tørfoder. Det sikrer en god foderoptagelse efter fravænning, men er der grise, som kommer i væskeunderskud? Diarré og pludselige dødsfald blandt store og gode grise bør rette dit fokus i den retning. 

Prøv at tilbyde nyfravænnede grise almindeligt vand i et trug to til fire gange dagligt de første to til fire dage efter fravænning.

Prøv det både ved stier med små og store grise. Er der en virkning ved store grise, kan det skyldes, at de faktisk går og venter på, at soen kommer retur for at give dem mælk. Ser du ingen virkning ved de små grise, har de i længere tid suppleret somælken med almindeligt drikkevand.

Der skal være vand nok til alle smågrise efter fravænning.

Læs flere praktiske tips til grisestalden i det nye nummer af fagmagasinet GRIS, der udkommer tirsdag 15. november.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle