Var lastbilchauffør - lever nu landmandsdrøm ud i lejede stalde

For to år siden lejede lastbilchauffør Dennis Nielsen sig ind i en stald for at producere slagtesvin. Nu har han tre lejede stalde - og har sagt jobbet op som lastbilchauffør for at leve af sin drøm.

Kan man blive landmand, hvis man hverken har en uddannelse, en bank eller en gård?

»Ja,« lyder det rungende svar fra 31-årige Dennis Nielsen.

For bare to år siden var han lastsbilchauffør og kørte til daglig grise over hele Jylland.

Men drengedrømmen om at blive landmand trak så meget, at han en dag kørte forbi en lokal landmand med en tom stald nær bopælen i Auning.

»Jeg kørte derover med hatten i hånden for at høre, om han ville leje sin stald ud. En lille stald med 350 grise, så jeg kunne finde ud af, om det var det, jeg ville,« forklarer Dennis Nielsen.

Bankerne ville, naturligvis kunne man sige, ikke finansiere den dengang 29-årige chauffør.

I stedet købte han 7-kg grise på finansiering fra Tican mod, at de fik grisene på kontrakt. Og foderet blev finansieret af foderstoffen, mod at de fik transport i slagteriafregningen.

»Det er lidt dyrere end banken. Men det var måden at komme i gang på,« konstaterer Dennis Nielsen, der klarede pasningen ved siden af jobbet.

Landmand er livet

Kort efter kom endnu en stald til. Igen lejet hos en lokal landmand med tomme stier stående.

Og i foråret kunne Dennis Nielsen sige sit chaufførjobbet op for at hellige sig ombygningen af sin tredje og hidtil største stald. Et gammelt soanlæg, som han selv byggede om til slagtesvin.

»Byggematerialerne finansierede bondemanden, og jeg har lagt arbejdskraften. Efterhånden som jeg fik bygget om, satte jeg grise ind. Det gjaldt om at udnytte, at priserne er gode nu,« forklarer han.

Med den tredje stald laver han nu 7000 slagtesvin årligt. Og Dennis Nielsen har ikke fortrudt.

»Nej, for pokker, det er noget, jeg lever og ånder for fuldt ud,« konstaterer han.

»Det bedste er, at jeg er alene med en pige på 9 år. I chaufførjobbet accepteres det ikke, at man skal et eller andet med datteren et par gange om ugen. Nu kan jeg få det til at hænge sammen. Det har været helt fantastisk,« siger han, men fortæller dog også, at han har lagt mange timer i at få staldene op at køre.

Gældfri om et år

I karriereskiftet har baggrunden som chauffør været en god ballast, både på grund af kendskabet til grisene og et netværk af landmænd, han kan trække på. Derudover er dyrlægen en god sparringspartner.

»Jeg har et dækningsbidrag på den pæne side af 150 kr. pr. styk på de slagtesvin, jeg har leveret, efter jeg fik de tre ejendomme og fuld tid. Hvis det fortsætter, kan jeg om et år begynde at betale grise og foder forud.«

Med andre ord vil den unge landmand altså være gældfri.

»Jeg har været heldig, at priserne har udviklet sig i min retning. Det første år gav det en firmabil og tre gode middage, men der fortsatte jeg jo, fordi det dengang kun var en hobby,« forklarer han.

Dennis Nielsen er ikke længere i tvivl om, at livet som landmand er det, han vil. Helst på sigt med et par stalde mere, sådan at der kan ansættes en medhjælp, så der også kan blive en fridag eller to.

»Det er det her, jeg har knoklet for, siden jeg begyndte at drømme. Det er lykkedes nu, ikke med egen gård, men med egen bedrift,« siger han.

Faktaboks

Overvejer du selv at leje en stald? Så tjek forpagter.dk ud!

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle