Vejret tvinger landmand til at investere i ny Claas Lexion 600

Det ustadige vejr har forsinket årets høst og givet markmand Per Bisgaard sved på panden. Nu har han fået en ny Claas Lexion 600.

Der blev høstet lige til solnedgang på Ny Krejbjerggaard i Spøttrup. Gården, der ejes af Peter Stisen, har 500 søer og laver omkring 7.000 slagtesvin årligt og yderligere 7.000 til eksport.

Per Bisgaard, der er ansat som markmand på tiende år, er derfor en travl mand for tiden. Det er ham, der har ansvaret for, at de ialt 375 hektar, hvede, vinterhvede, vinterbyg, vårbyg, vinterraps og rug bliver høstet. 

"Vi har vel høstet omkring 240 hektar nu, så der går lidt endnu før vi er færdige," siger Per Bisgaard. 

Han fortæller, at Peter Stisen netop har investeret i den Claas Lexion 600, der ses på billedet.

"Den er faktisk kun en uge gammel og er næsten lige kommet til Danmark fra England af," siger Per Bisgaard.

Peter Stisen køre også et maskinselskab sammen med sin bror Erik Stisen. Normalt kan de godt nå alt med en mejetærsker, men grundet det ustadige vejr har brødrene besluttet at investere i endnu en maskine, for at kunne nå det hele.

"Vi har før haft lejet en maskine mere, hvis der har været behov, men nu blev det altså besluttet at købe endnu en, og det er rigtig dejligt," siger Per Bisgaaard.

Udbyttet af høsten betegner Per Bisgaard som middel.

"Vi har haft et par hvedemarker, der har givet rigtig godt, og nogle, hvor det har været knap så godt.

Selv tror han, at den tørre periode tidligere på året har været skyld i, at der er kommet mindre skade på den hvede, der står på de lettere jorde.

"Rapsen har givet 4,3 tons pr. hektar, det er næsten et tons mindre end vi plejer at have"  siger han og tilføjer "med efter forholdende i år, så er det vist ikke så ringe".

Vårbyggen er endnu ikke høstet, men Per Bisgaard syntes det ser fornuftigt ud.

Per Bisgaard har indsendt billederne til Skyd Høsten Bedst og deltager dermed i ugekonkurrencen, hvor man vinder en lagkage til høstholdet eller en høstfest til 25.000 kroner til den endelige vinder.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og prøv rekordquizzen her: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om og deltag i konkurrencen her

SÅDAN GØR DU

”Skyd høsten først” og Skyd høsten bedst”:
Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd
Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder

”SKYD BEDSTE HØSTVIDEO”

1. Læg din video op på youtube eller vimeo og send web-adressen til konkurrence@landbrugsavisen.dk, eller
2. Brug eventuelt tjenesten www.wetransfer.com, der er gratis, læg videoen op og send den til konkurrence@landbrugsavisen.dk

BETINGELSER FOR AT DELTAGE

I alle tre konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra i år.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og et udvalg af de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier i de to konkurrencer udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.
Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i de to konkkurrencer, dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige

Faktaboks

Skyd høsten først

Hvis du vil deltage i »Skyd høsten først«, skal du være den første til at indsende billedet af den høstede afgrøde.

Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder: Vinterbyg, engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, hvidkløver, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug og havre.

  • Allerede høstet:  Alm. rajgræs, engrapgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre og rødsvingel.
  • Mangler høst: Alt er taget.

Præmierne er til de personer, der først sender billeder og tekst ind for én af de 11 afgrøder. Det forudsættes, at der er tale om høst til modenhed og på markniveau. En prøverunde med mejetærskeren tæller ikke.

Vinderen for hver afgrøde modtager 1. stk. gavekort til Restaurant Flammen. Værdi 1.000 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind og vær med i konkurrencen »Skyd høsten bedst«.

I konkurrencen ”Skyd høsten bedst” kåres hver uge det bedste billede. Konkurrencen begynder i uge 28 og løber frem til 4. september.

Ugens vinder får tilsendt en stor skyd-høsten-lagkage til dig og dit markhold og deltager i konkurrencen om at blive den samlede vinder.

De otte ugevindere konkurrerer om at blive vindere af den samlede konkurrence ”Skyd høsten bedst”, og her er præmierne:

1. præmie: En høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af fotos trækkes lod om en iPad mini til værdi 2.300 kr.

Skyd bedste høstvideo

Skyd en video af et motiv eller en situation i høsten. Konkurrencen ”Skyd bedste høstvideo” løber fra uge 28 til og med 4. september.

Vinderen af konkurrencen modtager en iPhone 6, værdi 4.599 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle