Grise er bedst til at opfatte tid på den lange bane
Schweiziske forskere har undersøgt søers evne til at opfatte både korte og lange tidsperioder.

Resultater fra forsøg udført af schweiziske forskere viser, at søer har en vis evne til at opfatte og agere efter tidsintervaller. Det skriver netavisen pigprogress.net.

Under forsøgene blev søers evne til at opfatte både korte og lange perioder undersøgt, henholdsvis i minutter og dage.  

Korte og lange tidsintervaller

For at undersøge søernes evne til at estimere korte tidsperioder lavede man et minut-eksperiment, hvor søerne blev udsat for forskellige genopfyldningshastigheder ved fodring. 

Søerne blev trænet til at forvente en afbrydelse i slutningen af fodringen. Der sås en mindre stigning i både hjertefrekvens og variationen i hjertefrekvensen i slutningen af dette interval. 

Søernes evne til at estimere længere tidsperioder blev undersøgt ved at tilbyde to slags foder af forskellig kvalitet over ca. 60 dage. Søerne skulle selv vælge mellem to døre, som ledte ind til de to forskellige fodertyper. Hver femte dag var der en bedre fødevarebelønning bag den ene af dørene.

Det sås af forsøget, at søerne var langt mere tilbøjelige til at åbne døren med den bedste belønning på den korrekte dag.

Forskerne bag forsøget konkluderede på baggrund af forsøgene, at søerne lærte at estimere tidsintervaller over fem dage, men at de ikke formåede at estimere tidsintervaller indenfor nogle få minutter.

Forskerne bag forsøget mener, at grise kan have fordel af en god tidsopfattelse i forbindelse med forbruget af tid på forskellige opgaver og til at planlægge sekvenser i dagligdagen. For dyrevelfærden kan det være en fordel, at grisen er i stand til at bedømme varigheden af en negativ situation.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle