Grisegenetikselskab får ny direktør for anden gang på under to år

Danish Pig Genetics har ambitioner om at vækste og søger nu ny kapital og eksterne samarbejdspartnere. Samtidig stopper direktøren og en gammel kending træder ind igen.

Danish Pig Genetics er gået i gang med at afsøge markedet for eksterne investorer, der vil være med til at få selskabet til at vækste globalt.

Det skriver Danish Pig Genetics i en pressemeddelelse.

Samtidig stopper direktør Henrik Biilman, der har været ansat siden februar i år og Danish Pig Genetics har hevet Jan Gerber ind igen som adm. Direktør. Jan Gerber har et indgående kendskab til Danish Genetics idet han i en periode i efteråret 2021 var indsat som direktør, da Karsten Due stoppede som direktør efter kun otte måneder i stolen. 

- Vi er glade for at Jan Gerber har sagt ja til denne store udfordring og glæder os til samarbejdet, udtaler bestyrelsesformand Steen Bødtker.

Danish Pig Genetics har ambitioner om at lede udviklingen af genetikken på globalt plan og selskabet vurderer, at det siden dannelsen i 2018 har skabt et solidt grundlag for nu at stræbe efter en endnu kraftigere vækst. 

- Dette kræver kapital, stærke samarbejdspartnere og ikke mindst en endnu stærkere organisation repræsenteret globalt. Derfor har Danish Pig Genetics valgt at igangsætte en proces hvor markedet afsøges for eksterne investorer, der vil være med på vækstrejsen, lyder det i meddelelsen.

Selskabet har tidligere annonceret, at man har en ambition om at være blandt de førende griseavlsselskaber i verden. Det er denne ambition, som der nu sættes turbo på og for alvor ønskes at sætte handling bag.

For at sikre at afsøgningen af interesserede investorer har global rækkevidde, samt at processen drives professionelt, har Danish Genetics valgt Deloitte Corporate Finance som samarbejdspartner i processen. 

Artiklen er ændret kl. 13.23.
 


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle