Grisekongres går i år online

Svinekongressen skifter navn til Grisekongressen, men ellers er næsten alt, som det plejer.

Viden på tværs’ hed coronaversionen af den traditionsrige Svinekongres i 2020 - i år er kongressen tilbage i nogenlunde vante klæder.

Udskiftningen af svin med gris bevirker dog, at Svinekongressen i år har taget navneforandring til Grisekongressen.

Årets kongresudgave byder vanen tro på et kæmpe udbud af faglige indlæg. I år er der 65 indlæg. På andendagen er der f.eks. syv parallelle spor, og der er på begge kongresdage oplæg på engelsk, så udlændinge har rig mulighed for at blive klædt fagligt bedre på.

Årsmødet er også på programmet før selve kongressen, og festmiddagen, der normalt trækker omkring 1.000 deltagere, er selvfølgelig også med på programmet ved årets kongres.

Mulighed for livestreaming

De største ændringer ved årets kongres er imidlertid muligheden for at følge kongressen fra hjemmeadressen.

Arrangørerne har valgt - det var også en naturlig mulighed ved ’Viden på tværs’ - at deltagere kan købe sig adgang til livestreaming af årsmødet og udvalgte indlæg fra det faglige program.

»Online-delen har vi gennem coronaperioden fået erfaring for er en god mulighed for at deltage i arrangementer, hvor man på grund af afstand, økonomi eller arbejde ellers ikke har mulighed for at deltage«, forklarer Rikke Ingeman Svarrer, Seges Svineproduktion og hovedansvarlig for Grisekongressen.

Netop coronaen kommer formentlig ikke til at have negativ indflydelse på årets kongres, hvad angår deltagerantallet, der i normale år er på omkring 2.000.

»Vi kan ikke se, at der er nogen, som på grund af corona fravælger kongressen, snarere tværtimod, for antallet af tilmeldte følger kurven fra tidligere år. Vi kunne også se en større deltagelse ved Fagligt Nyt i september, end vi har set i de seneste par år. Efter coronaen vil folk gerne ud og mødes igen«, siger hun og understreger, at kongressen bliver holdt efter alle gældende regler og restriktioner.

Et af kongressens højdepunkter er festmiddagen, som i de senere år har været et sandt tilløbsstykke, hvor alle pladser er endt med at blive udsolgt. Det forventer Rikke Ingeman Svarrer også sker i år:

»Vi har ikke helt udsolgt endnu, men der er nu kun knap 200 pladser tilbage, så man skal skynde sig, hvis man skal med til middagen«,

Faktaboks

Udvalgte oplægsholdere

  • Med 65 faglige indlæg er det for deltagere ved års Grisekongres kun muligt at se en mindre andel af indlæggene.
  • Blandt de mest iøjnefaldende indlæg er Steen Bocian fra Dagbladet Børsen, Jais Valeur, CEO hos Danish Crown, Serie-iværksætter Lars Kolind og tidligere fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Emneord

PLUS

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle