Grisenotering ryger yderligere 20 øre ned

Dårlige priser på grisekød giver noteringen yderligere et nøk nedad.

Europa er lige nu præget af dårlige priser på grisekød, og det får Danish Crown til at sænke noteringen for slagtegrise med nye 20 øre fra næste uge.

Noteringen for slagtegrise lyder derfor på 12,50 kroner per kilo, når vi når mandag, mens so-noteringen ligeledes ryger 20 øre ned til 12,20 kroner per kilo.

Dermed er noteringen på slagtegrise faldet med 1,30 kroner siden midten af august.

Danish Crown begrunder sænkningen med en moderat efterspørgsel på fersk grisekød i Europa, hvilket har sat sig i priserne.

- Overgangen til efterårssortiment i detailhandlen har ændret mønsteret i vores salg. Det er som altid salget af nakker, der ændrer sig mest. Derudover sker der nogle forskydninger, som skubber lidt til priserne i både den ene og den anden retning. I et afventende marked giver det samlet lidt dårligere priser for grisen samlet set, og det billede ses lige nu over store dele af Europa, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i slagteriets markedsberetning.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en lav eksport, men indkøbernes interesse er blevet mere konkret, så nu er opgaven at få den omsat til ordrer, noterer slagteriet.

 


 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle