Grisenoteringen i ny stigning: Efterspørgslen fra Asien bliver langsomt bedre

Fra næste uge er der 20 øre mere hver uge til andelshaverne hos Danish Crown.

Efterspørgslen efter grisekød fra lande uden for Europa bliver langsomt bedre.

Det påvirker salget hos Danish Crown, der nu kan hæve noteringen med 20 øre for næste uge.

Det melder slagteriet om noteringen for uge 10. 

Dermed stiger prisen fra 12,10 til 12,30 kroner per kilo.

Noteringen for søerne ligger stille endnu en uge og fortsætter på ni kroner per kilo.

Onsdag hjemtog også de tyske slagtegrise en ny stor prisstigning og blev sat op med 37 øre til 16,39 kroner per kilo.

Mens efterspørgslen fra Asien langsomt er i bedring, er det europæiske marked for fersk grisekød dog fortsat ikke prangende.

- Det kan lyde mærkeligt, men det er først nu, at vores markeder i Asien er ved at slippe af Covid-19 spøgelset. Mens pandemien havde sit tag i området, blev der opbygget betragtelige lagre, men de er nu ved at være bragt ned, og det løfter interessen fra indkøberne, siger fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- I den sammenhæng er det vigtigt at understrege, at priserne i Kina fortsat er lave, så det er på vores traditionelle markeder derude, vi ser en bedring, fortæller han.

I Europa er det udbuddet af grise, der driver noteringerne. Indkøberne af kød er dog afventende i øjeblikket, fordi markedet mangler impulser. Priserne er derfor stabile til svagt stigende, mens alle venter på foråret.

- De højere renter gør, at alle i Europa fokuserer på at holde deres lagre nede. Derfor ser vi også større spring i priserne fra dag til dag end for 2-3 år siden, så det handler om at sidde helt tæt på markedet, for at komme igennem med prisstigningerne, så snart det er muligt, siger Mads Stougaard.

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle