Griseprisen ligger stille: Spansk eksport tager toppen af jule-prisstigning

Spanske varer strømmer ind i mellemeuropa, og det påvirker prisstigningerne, der normalt ses op til jul

Når man kigger ud ad vinduet, er der julestemning med frost og sne, men den er på nuværende tidspunkt ikke slået igennem på salget af grisekød i den nordeuropæiske detailhandel.

Det melder Danish Crown i sin markedsberetning. 

Dermed fortsætter afregningen til andelshaverne på 12,90 kroner per kilo for slagtegrise og 9,80 kroner per kilo for søer.

- Varerne flytter sig fint, men vi har ikke set den stigning i efterspørgslen, som vi normalt mærker på den her årstid. Det er tydeligt, at der skyller en del spanske varer op over Mellemeuropa, fordi priserne på en del varer er bedre i Europa end ved at eksportere til særligt Asien, så det tager toppen af de prisstigninger, vi normalt ser op mod jul, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

 

 

Eksporten fra Danmark ud af Europa er lige nu stabil, melder Danish Crown.

Den ligger dog fortsat på et noget lavere niveau end det historisk har været.

- Den eksport vi har i øjeblikket, er bredt funderet, fordi vi hele tiden jagter de lommer på de attraktive markeder, som vores danske varer passer til. Det arbejde er en kontinuerlig proces, som tager tid, men retningen er rigtig og vil for alvor gøre en forskel i det øjeblik, der bare kommer en lille smule medvind fra konjunkturerne eller valutakurserne, siger Mads Stougaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle