Grisetællinger fortsætter: Alle lande går tilbage, men Danmark dykker mest

Data fra Eurostat viser, at de lande, der har indberettet deres grisebestande, alle har tilbagegange.

Europa har det seneste år fået markant færre grise.

Det viser data fra Eurostat, skriver Markedsnyt for grisekød.

Otte EU-lande samt Serbien har afgivet data om deres grisebestande, og alle som en går tilbage i den såkaldte maj/juni-tælling.

Tidligere har det været fremme, at Danmark (minus 9,6 procent), Tyskland (minus 6,2 procent), Østrig (minus 2,3 procent) samt Serbien (minus 7,9 procent) har færre grise, men de suppleres nu af Frankrig, der melder om 4,1 procent færre grise.

Også Hollands grisebestand dykker 3,2 procent, mens Polen falder 1,8 procent.

Italien har 7,5 procent færre grise, men skiller sig ud ved at melde om 6,4 procent flere avlssøer og 6,3 procent flere drægtige søer. Det står i kontrast til alle andre lande, der på avls-siden også har færre dyr - bortset fra Polen, der har meldt om 1,0 procent flere drægtige søer ind.

Belgien følger de øvrige lande med en tilbagegang på 7,5 procent.

For de foreløbigt otte EU-lande, der har indrapporteret deres grisebestande, er totalbestanden opgjort til 80,8 millioner grise mod 85,3 millioner for et år siden. Det er en samlet tilbagegang på 5,3 procent.

For avlssøerne er faldet 3,8 procent, mens der er meldt ind om 2,7 procent færre drægtige søer.

Opgørelsen viser i øvrigt, at Danmarks kraftige fald i grisebestanden betyder, at den hollandske grisebestand er tæt på at overhale den danske. 11,007 millioner grise er den totale bestand af grise i Danmark, mens bestanden nu lyder på 10,872 millioner grise i Holland. Sidste år var forskellen 944.000 grise. 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle