Grovvare-rivals bestyrelsesformand stopper

Bengt-Olov Gunnarson stopper som bestyrelsesformand for Lantmännen, skriver den svenske landbrugs- og grovvaregigant i en pressemeddelelse.

Lantmännen er i hård konkurrence med blandt andet DLG og Danish Agro. Senest har Danish Agro købt svenske Kalmar Lantmännen på Lantmännens hjemmebane. Også DLG er repræsenteret i Sverige via Svenska Foder.

Det er ved andelsselskabets generalforsamling d. 4. maj i år, at Bengt-Olov Gunnarson træder tilbage. Det er fem år siden, at han blev formand for selskabet. I 12 år, siden 2005, har han siddet i bestyrelsen.

"Jeg har haft det privilegium at arbejde hos Lantmännen i mange år, og nu er det det rette tidspunkt at stoppe," siger Bengt-Olov Gunnarson i pressemeddelelsen.

Flere kommuner siger blankt nej til vindmøller: "De støjer" 18. november · 11:07

"Det har været en fantastisk opgave at være formand for Lantmännen. At arbejde for svensk landbrug og bidrage til lønsomheden på gårdene, mens Lantmännen har øget afkastet på egenkapitalen i foreningen, det har været en stærk drivkraft for mig. Et af mine vigtigste mål har været at bidrage til oprettelsen af Lantmännen - fra jord til bord," siger han, med henvisning til selskabets vision.

For en uge siden offentliggjorde Lantmännen årsregnskabet, som bød på et overskud på 1,2 mia. i danske kroner.

I Danmark har Lantmännen blandt andet bagerivirksomhed med varemærkerne Amo, Axa, Hatting, Kornkammeret og Schulstad.

De har også ejet Claas-importøren LMB, men de er blevet frasolgt til Danish Agro.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu