Grovvareboss: Vil udnytte ene-ejerskab af Hedegaard

"Helt naturligt", melder Danish Agros topchef om købet af Hedegaard. Han vil nu hive det jyske grovvareselskab tættere på for at finde besparelser og muligheder.

Efter købet af Hedegaard skal brandet fastholdes - og grovvareselskabet trækkes tættere på moderen Danish Agro. 

Det fortæller topchef i Danish Agro, Henning Haahr oven på tirsdagens nyhed om, at grovvareselskabet fra Karise og Galten fremover er eneejer af grovvaredatteren Hedegaard, med hovedsæde i Nørresundby. 

At selskabet trækkes tættere på, er dog langt fra ensbetydende med, at Hedegaard-navnet forsvinder. Tværtimod, markerer topchefen.

"Hedegaard er et meget stærkt brand. De har stor markedsandel i det jyske, hvor de dækker hele Jylland. Samtidig har selskabet dygtige og motiverede medarbejdere, så det skal fortsætte", siger han.

"Når vi nu får 100 procent ejerskab af selskabet, kan vi sammen med Hedegaard lægge den strategi, vi synes er rigtig, uden at tage hensyn til aktionærer. Det betyder, at vi kan hente synergier, og det kan vi gøre uden at skulle kigge til højre og venstre", melder han.

Synergierne - eller besparelserne om man vil - kan blandt andet hentes på produktion, logistik, kvalitet, digitalisering og bæredygtighedsagendaen, melder chefen.

"De ting, vi kan gøre i fællesskab, skal vi gøre i fællesskab", lyder det.

Havde gerne beholdt afdelinger

Henning Haahr ønsker ikke at oplyse købsprisen for de godt 22 procent aktier i grovvareselskabet, der sidste år omsatte for omkring 2,5 mia. kr.

Han medgiver dog, at LandbrugsAvisens metode med at tage udgangspunkt i egenkapitalen i holdingsselskabet Dan Agro Holding "er et godt udgangspunkt".

Det svarer til en pris for Vestjyllands Andels aktiepost på godt 100 mio. kr.

At to af Danish Agros og to af Hedegaards afdelinger fulgte med i handlen, så de fremover ejes af Vestjyllands Andel, var dog ikke Henning Haahrs umiddelbare ønske.

"Vi har desværre ikke dem længere i vores del. Jeg ville gerne have beholdt dem, men der skal to til at gøre en handel", erkender han om henholdsvis Fjelstervang og Gesten, som hidtil har været ejet af Danish Agro. De to øvrige afdelinger er Bedsted Thy og Brande, som hidtil har været Hedegaards.

Henning Haahr pointerer, at Danish Agro og Vestjyllands Andel fortsat er tætte partnere og allierede omkring de fælles-ejede selskaber, man har i ind- og udland.

"Vores indkøbssamarbejde omkring vitaminer og mineraler og fælles ejerskaber af fødevare- og internationale selskaber har udviklet sig de sidste snart 20 år. Jeg er sikker på, at vi fortsætter på den rejse", siger han.

Hedegaard-direktør stopper

Derimod betyder købet af Hedegaard et farvel til Søren Ratchke, der i forlængelse af aftalen om Vestjyllands Andels farvel selv har ønsket at stoppe som adm. direktør for grovvareselskabet.

"Det er jeg ked af og træt af. Jeg havde gerne set, at Søren havde taget en tørn ekstra. Men jeg må respektere det. Heldigvis fortsætter han i DLA Agro, indtil vi finder en ny direktør for supportaktiviteter i Galten, og der kunne også blive nogle opgaver fremadrettet for DLA Agro og andre koncernselskaber", forklarer Henning Haahr.

Søren Rathcke har været i spidsen for Hedegaard i 22 år. Han erstatter salgsdirektør Henrik Bendtsen og indkøbsdirektør Mads Kristensen, der fremover skal lede Hedegaard som sideordnede direktører.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle