Grovvarebrødre har tabt over 100 mio. kr. i Kina

Gennem ejerskabet af Scandinavian Farms Invest har brødrene Ewers tabt 115 mio. kr. på kun to år.

De to seneste år har et eventyr i Kina kostet dyrt for brødrene Ewers.

Gennem Sønderborg Korn ejer brødrene Ewers 33,75 procent af selskabet Scandinavian Farms Invest, SFI, der sidste år fik et underskud på lige knap 198 mio. kr. og nu har en negativ egenkapital på 144 mio. kr. Det viser Sønderborg Korn Aps regnskab for 2019 ifølge AgriWatch.

SFI ejer Scandinavian Farms Pig Industries, der en stor svinefarm beliggende ved det Gule Hav mellem Beijing og Shanghai.

Årsagen til det store underskud i Kina er sygdomme i svinebesætningen allerede i 2018, der betød, at alle 15.000 søer plus mange tusind polte og slagtesvin blev aflivet sidste år. Det førte til, at SFI også i 2018 fik et stort underskud på 110 mio. kr.

Tilsammen har SFI derfor over de to seneste år tabt 308 mio. kr. Med en ejerandel på 33,75 procent løber Sønderborg Korns tab i Kina op i 115 mio. kr.

Trods de store tab har ejerne af SFI besluttet, at der igen skal dyr i staldene. De første orner og polte ankom for få uger siden med tre fly. Det ventes at tage mellem to og tre år før farmen igen er på fuld kapacitet med produktion af omkring 350.000 slagtesvin om året.

Ud over Sønderborg Korn tæller de øvrige ejere af SFI selskaberne Højvangen Private Equity, Thoraso ApS (Henrik Hougaard), J. B Møller Holding samt IFU og Vækstfonden.

Faktaboks

Scandinavian Farms Pig Industries

  • Lianyungang, Kina
  • Startet i 2012
  • Plads til 15.000 søer
  • Kapacitet til full-line produktion af 350.000 slagtesvin

Emneord

Top2

Relaterede

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle