Grundvandsforening tager på landsturné

FFBG har lagt sag an mod staten, fordi den mener, det er fagligt og juridisk muligt at imødegå de indgreb, kommunerne er i gang med over for lodsejere over hele landet.

Indsatsplaner og pesticidforbud truer fagligheden og ejendomsretten!

Sådan lyder grundholdningen hos Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse (FFBG), der i sommers stævnede Miljø- og Fødevareministeriet for at give kommunerne alt for store beføjelser til at pålægge landmænd indskrænkninger i deres råderet med henvisning til grundvandsbeskyttelsen.

Foreningen, der blev stiftet i forsommeren, tager nu en tur rundt i landet og holder møder om pesticider, grundvand og retssag for medlemmer og andre interesserede.

Tournéen starter i Tylstrup 8. oktober og slutter efter et sving til Sønderjylland og Sydsjælland på Fyn 31. oktober.

Ved møderne vil agronom Bente Andersen fortælle om pesticiderne i landbruget og advokat Hans Sønderby om, hvordan retssagen skal vindes.

FFBG har lagt sag an mod staten, fordi den mener, det er fagligt og juridisk muligt at imødegå de indgreb, kommunerne er i gang med over for lodsejere over hele landet. Staten har ikke ret til at pålægge kommunerne at indføre sprøjteforbud hos landmændene, lyder synspunktet.

FFBG er især inspireret på bagkant af beder-sagen, hvor Aarhus Kommune har indført forbud mod brug, opbevaring og håndtering af sprøjtemidler hos ni landmænd.

Klik her og se programmet for møderne om mulighederne for tilmelding http://ffbg.dk/moedeprogram.html

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle