Gyllepropper springer helt automatisk

Automatiserer det tunge arbejde med at løfte gyllepropper, når gyllen skal udsluses.

Det kan være tungt arbejde at hæve gyllepropper, når gyllen skal udsluses.

Men så er der hjælp at hente med en luftaktuator til automatisk åbning af gyllepropper, som Fog Agroteknik nu kan tilbyde.

Det er et system, der selv sørger for at løfte gyllepropperne, når gyllen skal udsluses, og centralt i systemet er en aktuator, som er forbundet med en rustfri stålstang, der har forbindelse til gylleproppen og som kan udstyres med forskellig vandring.

Løsningen er oprindeligt lavet til MT Højgaard, der havde taget patent på sammensætningen af disse komponenter til fuldautomatisk åbning af hver enkelt gylleprop. Fog Agroteknik har nu overtaget rettighederne og producerer aktuar og komponenter til løsningen samt sælger enheden. I øjeblikket køres et gårdforsøg med den pneumatiske aktuator-løsning.

Det er meningen, at luftaktuatoren skal køre over en staldcomputer.

Med systemet kan gyllen udsluses hyppigere. Det er ikke mindst en fordel, hvis gyllesystemet er forbundet til et biogasanlæg, hvor der kræves frisk gylle, der ikke er afgasset og hermed hyppigere udslusning.

»I fremtidens stalde vil nytænkning og fuldautomatik også på gyllesystemer ses oftere og oftere. De store stalde i dag har mange gyllepropper, der skal løftes«, siger Peter Bredgaard, Fog Agroteknik.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle