Hårde tider trimmer skindudstillingen

Det er hårde tider i pelsbranchen, og derfor er årets skindudstilling trimmet ind.

Antallet af deltagere ved årets skindudstilling er i år lavere end sidste år, ligesom udstillingen både er kortere og breder sig over færre kvadratmeter. Forklaringen skal findes i, at pelsbranchen gennemgår nogle hårde år, og derfor har man fra Kopenhagen Furs side valgt at skære ind til benet.

»I respekt for vores avlere har vi valgt at skære ind til benet med hensyn til omkostningerne til udstillingen, men fagligheden er stadig i fokus«, siger Susanne Skottrup Andersen, koordinator ved Kopenhagen Fur.

Hun forklarer, at fagligheden kan holdes ved at finde besparelser andre steder, bl.a. at skære udstillingen ned fra tre til to dage, ligesom man har valgt at spare modeshowet væk.

»Og vi ser samme besparelser hos udstillerne, både i antallet af udstillere og i, hvor meget plads der skal bruges«, siger Susanne Skottrup Andersen. Sidste år deltog 85 udstillere, mens der i år er tilmeldt 59 udstillere, som tilsammen optager 2.888 kvadratmeter mod 4.500 sidste år.

Stadigvæk værksted

Ikke alt ’ekstra’ er skåret væk fra årets skindudstilling. Der vil stadigvæk blive afholdt en workshop, hvor deltagerne i år kan få pels mellem fingrene i arbejdet med at lave en mulepose eller et hårspænde med pels, altsammen under kyndig vejledning fra bundtmagere. Desuden vil udstillingen ikke komme til at føles hverken tom eller mindre, lover Susanne Skottrup Andersen.

»Generelt set er der selvfølgelig skåret lidt til, men i samarbejde med Messecenter Herning har vi forsøgt at indrette standene, så det ikke ser tomt ud. Men det vil blive mindre ’crowdet’ end det plejer«, siger hun.

Kopenhagen Fur er også gået ned i størrelsen på sin egen stand.

»Men vi er der og kører lidt med samme tema, som vi plejer. Og så har vi en masse ting med, trods alt«, Fortæller koordinatoren.

Nye ansigter

Trods færre udstillere vil der stadigvæk være nye ansigter og stande at se. Blandt de 59 tilmeldte udstillere vil man bl.a. støde på DLG, Easymink, der laver software og hardwareløsninger, samt Rigmor Copenhagen, der laver silkekimonoer med minkpels. Alle tre er nye på skindudstillingen.

Faktaboks

Årets udstilling i tal:

  • 2 dage i Messecenter Herning, 29.-30. marts.
  • 60 udstillere.
  • 2.800 kvadratmeter.
  • 5 workshops.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle