Hårdt pres på slagteri: Lader leverandører gå før tid

Puljer af grise udsættes trods ekstraarbejde hos Tican - også nogle til efter nytår. Derfor tilbydes leverandører også at stoppe før tid.

Der er pres på slagtelinjerne hos Tican Fresh Meats slagterier i Thisted og Brørup. Så meget, at slagteriet de seneste uger har tilbudt leverandører at stoppe før aftalt tid.

Afdelingsdirektør i leverandørsupport Henrik Bækstrøm fra Tican, der er ejet af det tyske Tönnies bekræfter, at slagteriet kæmper for at følge med - og derfor har givet et usædvanligt tilbud til leverandørerne.

- Der går rygter om, at I har opsagt leverandører med få ugers varsel?

"Nej, det kunne vi aldrig finde på, vi overholder vores aftaler. Men vi har en del pres på lige for tiden, og vi har et par stykker, der har sagt deres kontrakter op. Der har vi sagt til dem, at hvis de vil forlade os nu, kan de godt lave en aftale om det".

- Hvor mange har sagt op?

"Vi har tre. De må selvfølgelig gerne blive her, men når de nu vil væk, så vil vi gerne lade dem gå tidligere, i den situation vi er i, frem for at vi skal skubbe deres grise rundt".

kører grise til Tyskland

Ifølge Henrik Bækstrøm skulle den ene være stoppet ved nytår, mens den andens aftale udløber engang i foråret. Men de er altså blevet tilbudt fra slagteriet at stoppe med så kort varsel, som de har lyst til.

- Hvordan er slagtesituationen, siden I giver det tilbud?

"Vi er fyldt på slagterierne, som det er lige nu. Og vi arbejder med at udvide. Men vi har haft tekniske udfordringer i en periode, så vi er lidt bagud. På nuværende tidspunkt havde vi en forventning om at være en dag forud, men vi er to dage bagud. Derfor kører vi lidt grise til Tyskalnd, og vi tager det overarbejde, vi kan, for at få puklen nedbragt", konstaterer Henrik Bækstrøm.

- Hvorfor er det så svært at følge med?

"Det skyldes primært de tekniske problemer, vi har haft. Samtidig har vi nogle få nye leverandører, der er startet. Og så har de eksisterende leverandører jo en fest lige nu på grund af de høje priser, og de vil gerne levere flere grise end tidligere".

Udsætter grise til efter nytår

Også slagteridirektør Niels Jørgen Villesen oplyste på torsdagens årlige leverandørmøde for Tican Tönnies-producenterne, at der var pres på kapaciteten.

"På grund af de meget høje priser på slagtegrise for øjeblikket, som skyldes salget til Kina, oplever vi nu, at leverandørerne over de seneste uger igen er begyndt at opfede flere grise i Danmark i stedet for at eksportere smågrisene", udtaler han i en meddelelse efter mødet.

"Dette medfører, at vi for øjeblikket oplever høje tilmeldinger til slagtning. Det betyder, at vi trods varslet overarbejde lørdage mv. omkring jul og nytår vil have en stor pulje af udsatte grise efter nytår".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle