Hækkerup: Ny pakke kan give fødevarevirksomheder ekstra kræfter

Landbrug & Fødevarer er klar til at samarbejde med regeringen om lettelse af punktafgifter og ser frem til forbedringer for virksomhederne.

En lettelse af punktafgifterne på fødevarer. Mindre byrder og omkostninger.

Adm. direktør Karen Hækkerup, Landbrug & Fødevarer, ser flere potentialer i regeringens nye vækstudspil.

"Hvis afgiftslettelserne gennemføres på den rigtige måde, kan det give fødevarevirksomhederne ekstra kræfter til at konkurrere på verdensmarkedet og dermed skabe vækst og sikre arbejdspladser i Danmark," siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Degeringen vil forkorte sagsbehandlingstiderne hos statslige myndigheder og effektivisere forsyningssektoren.

"Det er positivt, at regeringen vil effektivisere forsyningssektoren, fx el og vand. Regeringen peger selv på et potentiale på 3,3 mia. kr. Det er også godt, at man vil lette omkostningerne til CO2 på fjernvarme. Det er vigtigt, at de gevinster ender hos virksomhederne i form af lavere omkostninger. Det vil være en håndsrækning til blandt andet fødevarevirksomhederne, der konkurrerer på verdensmarkedet og derfor vil kunne mærke det, hver gang en omkostning bliver fjernet fra produktionsregnskabet," siger Karen Hækkerup.

"Samtidig er det vigtigt at have fokus på, at der faktisk fortsat er et væsentligt større potentiale, fx i vandsektoren, hvor analyser viser, at man kan opnå op til 3,6 mia. kr. pga. konsolideringsgevinster i sektoren. Det vil vi opfordre til, at man også tager fat på, da det har stor betydning for vandforbrugende virksomheder," siger Karen Hækkerup.

Emneord

politik , l&f

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle