"Hækxit" får folk til tasterne

Både på Twitter og på Facebook myldrer det med kommentarer til afgående direktør Karen Hækkerup fra blandt andre miljøministeren, præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening og Arla.

Sådan som man nu gør i dag har Karen Hækkerup også fortalt på både Facebook og Twitter, at hun dropper topjobbet til fordel for en tid som hjemmegående.

På begge de sociale platforme har det medført en stribe kommentarer. Langt de fleste positive og med tak for et godt samarbejde og held og lykke med fremtiden.

Se nogle af kommentarerne i bunden af artiklen.

På Facebook skriver Karen Hækkerup selv:

"Her ses årevis af gemte og skyllede mælkekartonner. De er blevet gemt, fordi vi skulle bygge et hus af mælkekartoner. 

Nu er tiden kommet, til at det skal blive til noget. Jeg har sagt mit job op og tager snart på en længe ønsket forældreorlov. Jeg har elsket mit job og derfor har beslutningen da heller ikke været nem. Men da det først stod klart, at det skulle være nu, hvis det skulle nå at blive til noget, var det ikke svært at sige stop. 

Jeg passer mit job indtil udgangen af måneden og vil derefter give mig god tid til bare at være, uden hele tiden at være på vej til det næste. Jeg glæder mig til alt det vi skal derhjemme, og vil nyde det i fulde drag.

Tak til alle jeg har kæmpet for og med. Jeg har den dybeste respekt for danske landmænds innovationsevne, flid og arbejdsomhed og for hele klyngens enormt store betydning. Jeg ønsker alle det bedste og takker for den tillid, der er blevet mig vist. God vind".

Opslaget har i løbet af de første timer givet mere end 100 kommentarer.

På Twitter, der er lidt mere kortfattet, men stedet, som mange politikere foretrækker at kommunikere på, lyder Hækkerups opslag:

"Jobnyt: Har sagt op i L&F og går fra månedens udgang på forældreorlov. Det har været en svær beslutning, men jeg glæder mig usigeligt, og vil tage mig god tid til at være i familien og afklare hvad næste kapitel i mit arbejdsliv skal være. Tak til alle jeg har kæmpet for og med. Jeg glæder mig sådan til forældreorlov. Vi skal rejse og min datter og jeg skal tage dykkercertifikat og så skal der spilles spil og hygges. Det bliver så fantastisk".

Her er reaktionerne blandet andet:

- Niels V. Salling, formand i LandboNord:  
"Tak for din store indsats Karen, du bliver svær at efterfølge. Du har dannet bro til Danskerne, de grønne og forbrugerorganisationer, eksportmarkederne og til os landmænd. Det har været en fornøjelse, at have dig på holdet. Familien er det vigtigste.@spisekammeret #landbrug"

- Jesper Graugaard:
"Undskyld jeg blander mig, men hvilken bro taler du om? Kløften mellem landbruget og befolkningen har da aldrig været større, og den udvikling vil desværre næppe ændre sig foreløbigt"

- FødevareforbundetNNF:  
"Et stort tak for indsatsen til @KarenHaek! I @NNFdk har vi været glade for samarbejdet. Du ønskes held og lykke frem over". 

- Astrid Gade Nielsen, kommunikationsdirektør i Danish Crown:
"Kommer til at savne dig i spidsen for den gode fortælling"

- Lykke Friis tidligere minister og nuværende korrespondent for Berlingske:  
"Bild bald - og kig forbi i Berlin"

- Benny Damsgaard, direktør i Geelmuyden Kiese:
"Du efterlader dig en flot arv. Nyd friheden".

- Line Munk Damsgaard, ernæringschef hos Landbrug & Fødevarer:
"Tak for 4 gode år! #SuperSejChef"

- Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark:
"Tak for det gode samarbejde Karen! Al held og lykke i fremtiden".

- Jakob EllemannJensen, miljø- og fødevareminister (V):    
"Tusind tak for godt samarbejde til @KarenHaek Du har nået meget, og nu tager du grundigere fat på det allervigtigste. Tillykke til din familie!"

- Lise Bech,DF, landbrugsordfører for Dansk Folkeparti: 
"Kære Karen, du vil blive savnet. Tak for din indsats og held og lykke til dig og familien fremover".

- Pia Rosager Dinesen, Media Relations Manager i SEAS-NVE:  
"Formentlig en af den slags svære beslutninger, der viser sig at blive blandt de bedste. Tilykke med den og dit aldrig svigtende mod @KarenHaekTusind tak for godt samarbejde til @KarenHaek Du har nået meget, og nu tager du grundigere fat på det allervigtigste. Tillykke til din familie!"

- Maria R. Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening:
"Tusind tak for samarbejdet @KarenHaek og for med- og modspil".

- Martin Geertsen, medlem af Folketinget for Venstre:  
"Fra en dem, som brugte en stor del af sin barn- og ungdom på at hente køer hjem til malkning og muge ud under grisene: En stor tak til @KarenHaek for indsatsen for dansk landbrug. Alt godt i fremtiden" 

- Kirsten Brosbøl, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet:
"Kære Karen. Tillykke med beslutningen. Ønsker dig alt det bedste. Kram"

- Arla Danmark
"Den nyhed er vi kede af i Arla, og vi vil gerne sige tak til @KarenHaek for et fantastisk samarbejde over de sidste fire år. Nyd orloven og held og lykke med dit næste kapitel".

- Selina Juul, grundlægger af organisationen Stop spild af mad:  
"Tak til @spisekammeret’s @KarenHaek for et fantastisk samarbejde i mange gode år. Vi vil allesammen savne dig, Karen".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle