Hærværk på dyrskue-bygninger bliver bekæmpet med graffiti-kunst

En noget utraditionel kunstform blev taget i brug på Det Fynske Dyrskue for at holde graffiti og hærværk væk fra dyrskuets bygninger.

Med ondt skal ondt fordrives - sådan lyder en gammel talemåde, som man har taget til sig på Det Fynske Dyrskue.

Dyrskuepladsen i Odense har i mange år kæmpet med graffiti og hærværk på både hestestaldene og de omkringliggende bygninger, og hvert år har eventgruppen bag dyrskuet brugt mange penge på at skulle male bygningerne over igen.

Men i år tog man en utraditionel metode i brug for at undgå graffitien, da man gav kunstneren Amir Hussein, der går under kunstnernavnet @toonmenow, lov til at male graffititkunst på en af dyrskuets bygninger.


Sådan så det ud, da Amir Hussein gik igang med at male fredag eftermiddag. Først blev omridset af værket tegnet op med kridt. Foto: Laura Kold

"Jeg har lavet lidt graffiti for mange år siden, og det giver god mening, at man gør det herude, for det er kendt, at graffitimalere med respekt for dem selv ikke oversprøjter eller overmaler andres færdige værker", siger Amir Hussein, der ved siden af sin kreative forretning arbejder som lærer på en folkeskole i Bogense på Fyn. 

Live oplevelse

Man kunne opleve graffiti-kunstens tilblivelse live alle tre dage på årets Fynske Dyrskue.

Amir Hussein havde på forhånd malet et par skitser, der var blevet godkendt af gruppen bag dyrskuet. Et af billederne på endegavlen af Trylleriet, det tidligere Børnenes Hus, forestiller en dreng, der sidder på hug og fodrer en høne med korn - et andet på den ene langside forstiller en dreng liggende med hænderne under hovedet mellem to store traktorhjul.

Artiklen fortsætter under billederne.


Billedet på den ene langside af bygningen forestiller en dreng med hænderne under hovedet mellem to store traktorhjul. Foto: Simone Hansen / Det Fynske Dyrskue

Idéen var, at udover at den planlagte graffiti måske for fremtiden kan holde den uønskede væk og sikre bygningerne mod hærværk, så skulle kunstværket også give publikum en oplevelse med i købet: 

"Idéen var ikke, at nogen skulle stå og kigge på det i fire timer, men at man, hver gang man gik forbi, opdagede noget nyt, der er blevet malet og på den måde giver publikum en løbende oplevelse", siger den nye dyrskuechef Alex Nielsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle