Høje mælkepriser gav Mammen Mejerierne rekordomsætning

Mammen Mejerierne får rekordomsætning i 2022 på grund af de stigende mælkepriser. Direktør er glad for at afregningspriserne til landmændene er fulgt med selv om det tærer på bundlinjen.

I 2022 har Mammen Mejerierne A/Srealiseret endnu en rekordomsætning på 1.682 millioner kroner mod 1.224 millioner kroner i 2021, hvilket svarer til en stigning på 37,4 procent.

Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport for det privatejede mejeri. 

Omsætningsstigningen er i høj grad drevet af det stigende prisniveau, men også handel med andre mejeriprodukter, lyder det i ledelelsesberetningen.

Årets resultat steg fra 11,2 mllioner kroner i 2021 til 13,6 millioner kroner efter skat i 2022.

Som i 2021 har der i 2022 også været betydelig uro på markederne, men hvor det i 2021 var efterdønningerne af coronapandemien var det i seneste regnskabsår krigen i Ukraine, der skabte stor volatilitet og inflationspres i forsyningskæderne. Den stigende mælkepris har været drevet af en lavere indvejning på verdensplan samt en stigende efterspørgsel på mejeriprodukter. 

Mælkeleverandørerne har i 2022 ligeledes oplevet et historisk år med stigende omkostninger på
bedrifterne hele vejen rundt.

Den gennemsnitlige afregningspris på råmælk i 2022 steg med ca. 44 procent  i forhold til året før, og dermed er fuldt ud på niveau med den højeste afregningspris i Danmark, fremgår det af ledelelsesberetningen.

Overfor mediet Agriwatch kommenterer administrerende direktør og majoritetsejer i Mammen Mejerierne Lars Staunsbæk på at afregningspriserne til producenterne er kommet med op.

- Jeg har det godt med, at vi har kunnet betale den mælkepris, som vi har. Det er til vores fordel på den lange bane,” påpeger han - selv om netop de høje mælkepriser åd af det resultat, som mejeriet havde planlagt.

Overskuddet er ikke et prangende afkast af en omsætning på næsten 1,7 mia., kr., indrømmer han overfor mediet.

På baggrund af det turbulente år anser ledelesen resultatet som tilfredsstillende.

Tilpasser produktion til vigende efterspørgsel

Mammen Mejerierne, der primært  producerer hvide og gule ostetyper som Danbo og Havarti og salattern, ser også frem mod et udfordrende, men mere stabilt 2023.

- I slutningen af 2022 ser det ud til, at den stigende inflation og faldende forbrug har medført et begyndende fald i efterspørgslen, og vi kommer til at se en økonomisk afmatning over den kommende tid. Fokus vil således være på at tilpasse produktionen til den gældende efterspørgsel og løbende tilpasse
priser, skriver ledelsen.

Derfor forventes der en mindre omsætning, men et resultat i 2023 nogenlunde på niveau med 2022 eller lidt højere.

Mejerikoncernen har 274 heltidsansatte medarbejdere, fremgår det af årsrapporten, hvilket er en stigning fra året før, hvor der var 241 ansatte.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle