Højskole vil bringe de unge tilbage til de små landbrugsbedrifter

Jyderup Højskole efterkommer interesse og opretter forløb, der skal ruste unge til at finde tilbage til landbrugsrødderne. Det skriver højskolen i en pressemeddelelse.

Et nyt højskoleforløb vil klæde unge på til at tage springet og flytte på landet og dyrke jorden.

Der er en spirende interesse blandt unge for at finde tilbage til landbrugsrødderne og de vil gerne have fingrene i jorden, men mangler ofte det sidste skub for at turde tage springet fra lejligheden til gården.

Det skriver Jyderup Højskole i en pressemeddelelse.

Højskolen har i samarbejde med en række mindre jordbrug samt med faglig støtte fra Landsforeningen Praktisk Økologi, Frie Bønder – Levende Land og Frøsamlerne udviklet 'Det lille jordbrug' - et forløb med reflekterende højskoleophold og arbejdende praktikophold på små gårde.

Ønsket er, at give de unge en mulighed for at realitetsteste drømmen om livet på landet og give dem mod og færdigheder til at drive et mindre jordbrug. Mange unge er nemlig ikke villige til at gældsætte sig for millioner for at købe en størrer bedrift, men ønsker derimod et mindre, billigere og alsidigt jordbrug.

"I mange år har landbrugsbedrifterne vokset sig større og større, med medfølgende gældsætning og en industrialisering af driften. Vi tror på, at der også er en fremtid for de små alsidige brug og at dette kan være et bud på fremtidens brug af land. Små brug vil også skabe en øget bosætning i landområderne og skabe arbejdspladser", siger Nanna Brendholdt Thomsen, der er projektleder på Jyderup Højskole.

Højskolekurset starter til marts og løber frem til august, hvor deltagerne skiftevis er på højskole og i praktik på mindre gårde.

Tirsdag d. 25. januar kl. 17 afholdes der informationsmøde. Mødet afholdes i Højskolernes Hus, Nytorv 7, 1450 København K.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle