Sponsoreret af Gjensidige

Hør podcasten: Kristians kamp for at blive selvstændig landmand

Tilfredsstillelsen ved at være den, der bestemmer. Det er ofte det, de unge landmænd drømmer om. Lyt til podcasten, hvor vi sætter fokus på udfordringer og muligheder i livet som selvstændig landmand.

På Delegeretmødet den 7. november kårer LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige 'Årets Unge Landmand'. Ved at sætte fokus på unge, selvstændige landmænd, der med kreativitet, flid og rettidig omhu har fået succes, vil vi inspirere andre unge til at gå samme vej. 

I podcasten ’Kom godt i gang som landmand’ besøger vi en nybagt mælkeproducent og to studerende fra agrarøkonom-uddannelsen, hvor de bliver uddannet til at drive eget landbrug.

Lyt til podcasten ved at afspille direkte her: 

Eller hør podcasten direkte i podcast-appen på din iPhone: Kom godt i gang som landmand - LandbrugsMedierne

Hvad tænker fremtidens landmænd?

Christian Koefoed og Martin Justesen er i gang med agrarøkonom-uddannelsen på Dalum Landbrugsskole. Begge de 25-årige studerende står over for at overtage deres egen bedrift inden for de næste par år.

I podcasten fortæller de om deres økonomiske overvejelser og de udfordringerne, som den travle landmandshverdag kan give for familieliv og social omgangskreds.

Et andet stort spørgsmål hos de unge landmænd er, hvordan man tilpasser sig et landbrug og en verden, der i stor stil ændrer syn på, hvad der sættes på bordet, og hvilken belastning det giver klimaet.

”Vi bliver undervist meget i, hvordan vi søger alternative veje og udforsker mulighederne for nye produkter. Vi bliver opfordret til at tænke selvstændigt og kreativt så vi kan være attraktive for den moderne forbruger”, forklarer Christian Koefoed blandt andet om uddannelsesgangen inden man starter som selvstændig.

”Det kræver is i maven”

Den nybagte mælkeproducent Kristian Thomsen har efter flere års kamp fået sin egen landbrugsejendom nær Viborg med over 400 køer.

”Det kræver mod, at kunne tage beslutningerne. Man skal have is i maven, for det rammer direkte hvis du ikke træffer dem, eller hvis du træffer de forkerte. Du har ikke kun ansvaret for dig selv, men også din familie og de ansatte du har”, fortæller Kristian Thomsen om den daglige opgave med at drive landbrug.

Han giver et blik ind i hvordan hverdagen og livet ændrer sig når man går fra at være lønmodtager med en almindelig indtjening, til fra den ene dag til den anden, at skulle omsætte for 12 til 15 millioner kroner om året.

Se også videoen hvor Kristian Thomsen fortæller om hans rejse mod at etablere sig som selvstændig landmand – en vej fuld af overvejelser, op- og nedture. 

FÅ START-UP GUIDEN "KOM GODT I GANG SOM LANDMAND" 

I start-up guiden kan du læse om, hvordan du kommer godt i gang som ny landmand. Hvordan får du styr på din drøm og lægger en plan? hvordan kan du få bygningerne tjekket før du køber? 

Guiden giver dig et overskueligt overblik over de mange elementer, der skal overvejes som nyopstartet, og hjælper dig godt på vej. Hent guiden her.


Start-up guiden udgives af LandbrugsMedierne i samarbejde med Gjensidige og LMO.

Årets Unge Landmand kåres af LandbrugsAvisen i samarbejde med L&F, LandboUngdom og Gjensidige Forsikring til Delegeretmøde 8. november.

Emneord

sponsoreret , Gjensidige , start-up , ny landmand , podcast

Forsiden lige nu