Høst med brandfare: Hjertet har siddet oppe i halsen

Trods tørken er de tilfredse med høsten på Volsgaard Avl og Opformering. 

I Ørnhøj mellem Holstebro og Ringkøbing kan Pia Volsgaard se tilbage på en nem høst med mange høstdage. De blev færdige med høsten torsdag, 9. august, og er indtil videre tilfredse med udbyttet. 

Trods tørken har bedriften Volsgaard Avl og Opformering kunnet vandet dele af deres jorder, og det har bidraget til en gennemsnitlig høst. Selv vårbyggen har været fornuftig.

”Den er hverken helt skidt eller helt god”, fortæller Pia Volsgaard. 

På bedriften har de også været forskånede for markbrande. 

”Det var med hjertet oppe i halsen, når de kørte de dage med 30 graders varme eller derover”, siger Pia Volsgaard og tilføjer:

"Der skal jo så lidt til”. 

Foruden tørken vil Pia Volsgaard huske årets høst for støvet. På det indsendte billede har støvet helt skjult den traktor med vogn, som kører fra. 

”Det har jo støvet helt vildt, og vi har haft lukkede vinduer, når de har kørt ved huset”, siger Pia Volsgaard.

Foruden vårbyg har de på Volsgaard Avl og Opformering haft hvede, raps og vinterbyg. Alt hvad der er kommet i siloerne skal bruges til at fodre bedriftens 1100 søer.

Pia Volsgaard deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten , Skyd Høsten 2018

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle