Høst nr. 55: Børnebørnene sørger for madpakker til morfar

Jens Erik er i gang med sin 55. høst på Grøndalsgården i Grenaa. Heldigvis sørger hans to børnebørn for gode madpakker og forfriskninger i pauserne.

Jens Erik på 79 år er blevet færdig med at høste årets 10 hektar vinterhvede på bedriften Grøndalsgården i Grenaa, som hans datter Susanne Johansen har overtaget i generationsskifte.

"Grøndalsgården har været i familiens eje siden 1936, hvor min farfar købte gården. Min far Jens Erik overtog den i 1965 og sidste år skete der igen et generationsskifte, idet jeg overtog gården", skriver Susanne Johansen til LandbrugsAvisen.

Jens Erik høster bedriftens 25 hektar planteavl med en 25 år gammel Dronningborg D300, som han købte brugt i 2012. Det er Jens Erik, der stadig står for landbruget, fordi Susanne Johansen ikke selv skal drive landbrugsdelen af gården videre. Hun arbejder i revisionsbranchen, hvilket betyder, at når Jens Erik ikke længere kan klare driften, så skal jorden bortforpagtes.

En mulig 4. generation

Susanne Johansen har to døtre på henholdsvis 7 og 10 år, og planen er, at de skal være 4. generation på gården - hvis de altså har lyst til den tid. Lige nu er de begge to meget glade for dyr og særligt den ældste har allerede et ønske om at bo på gården som voksen, så hun kan blive ved med at have dyr omkring sig.

"Der er trods alt en del år til, at de er voksne, så det er selvfølgelig ikke til at vide, om interessen holder ved. Men de har i hvertfald muligheden for at overtage gården en dag", skriver Susanne Johansen.

Mens børnene stadig er børn, nyder de dog at hjælpe morfar i høsten. De sørger for madpakke og forfriskninger i pauserne, så morfar kan koncentrere sig om at få høstet og kørt kornet hjem på gården. 

Den høstede vinterhvede har et udbytte på 85 hkg. pr. hektar og en vandprocent på 15. Den skal sælges til et kornfirma.

Med det indsendte billede deltager Susanne Johansen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle