Høstbillede fanger udviklingen i landbruget

Da Frederik Eriksen forleden kørte korn til Danish Agro, tog han et billede der fortæller lidt om udviklingen i landbruget.

På billedet ses en ældre MF traktor med datidens kornvogn ved siden af en nyere John Deere med nutidens kornvogn. Fredrik Eriksen tog billedet da han kørte korn til stedet.

"Jeg syntes det er et sjovt billede jeg tog på Danish Agro i Dronninglund. Helt tilfældigt var de to traktorer ved at læsse af samtidig. Det er et billede der viser udviklingen på størrelsen af maskinerne," fortæller Frederik Eriksen til Landbrugsavisen.dk

Frederik Eriksen er til dagligt beskæftiget som lastbilchauffør. 

"Jeg er ansat på bedriften Østerhaven i min fritid. For at have en finger i den jyske muld dyrker jeg min hobby i landbruget," fortælller han.

På Østerhaven i Gandrup drives der 297 hektar med konventionel planteavl. Bedriften ejes af Jan Vanggaard Pedersen.

"Jeg er lidt en "blæksprutte" i høsten. Jeg kører korn, mejetærsker, pløjer og sår. Vi er ikke kommet så langt hen i høsten heroppe i Vendsyssel. Vi har høstet vinterbyggen i uge 29,  ca. 28 hektar med rimelige resultater. 62 hkg/ha og en vandprocent på 16 procent," oplyser Frederik Eriksen og fortsætter:

"Vi har prøvet til i vinterrapsen ca. 25 ha.  i søndags, men stoppede da vandprocenten var på 15,2 procent, og altså lige i overkanten af hvad vi synes var fornuftigt," siger han.

Som så mange andre steder, så håber de i Vendsyssel på mere stabilt vejr og vil forsøge at fortsætte høsten igen sidst på ugen.

"Hveden er også ved at modne. Der er godt 170 hektar, så det kan være vi også prøver til der. Havren er ikke klar endnu, men den bliver lysere for hver dag der går. Udbyttemæssigt set så er vi godt tilfredse nu her. Men lad os se når vi er kommet lidt længere hen. Men jo vi er optimistiske"lyder det fra Frederik Eriksen.

Frederik Eriksen har indsendt billedet og deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle